Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιες συσκεψη αρχηγειο

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι συχνές πυρκαγιές που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης που είχε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, με Αστυνομικούς Διευθυντές.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση των περιπολίων σε δασώδεις περιοχές σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, στη «μάχη» της εποπτείας θα συμβάλουν και υπό κάλυψη Αστυνομικοί, οι οποίοι θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Όπως μαθαίνουμε, έχει ήδη ετοιμαστεί έκθεση με περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ την κατάσταση παρακολουθούν και υπηρεσίες της Δημοκρατίας που ασχολούνται με τη συλλογή πληροφοριών, αφού όπως προκύπτει από τις έρευνες ορισμένες πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα.

Στον τομέα της διερεύνησης δόθηκαν οδηγίες σε δύο Κλιμάκια της Αστυνομίας, όπως μεταβαίνουν σε περιοχές που εκδηλώνονται πυρκαγιές και συλλέγουν τεκμήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Αρχηγείο Αστυνομίας βρίσκουν κοινά χαρακτηριστικά σε κάποιες από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, όπως για παράδειγμα η ώρα, αφού πολλές απ’ αυτές εκδηλώθηκαν κατά της μεσημβρινές ώρες και η πρόκληση πυρκαγιών ημέρες κατά τις οποίες πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

καρτα πυρκαγιες