Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός θάλασσα

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η Κύπρος. Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας για υψηλές θερμοκρασίες. 

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο στις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό.

Καύσωνας διαρκείας χωρίς σημάδια υποχώρησης, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει την μια Κίτρινη Προειδοποίηση μετά την άλλη. Για άλλο ένα «θερμό» Σαββατοκυρίακο πρέπει να ετοιμάζονται οι πολίτες.

Συγκεκριμένα η Μετεωρολογική προχώρησε το απόγευμα στην έκδοση νέας Κίτρινης Προειδοποίησης για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες, και ειδικότερα για 40αρια στο εσωτερικό.

Θα έχει ισχύ από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου (30/07), μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.