Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η αστυφιλία οξύνεται καθημερινά και οι ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες εξακολουθούν να βρίσκονται ολοένα και πιο μακριά από τα φώτα. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών και οι εμπλεκόμενοι φορείς, μέχρι στιγμής έχουν υλοποιήσει εβδομήντα οκτώ από τις 265 δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης, που αποσκοπεί στην αναγέννησή των ορεινών περιοχών και στην επιστροφή των νέων στις κοινότητες . 

«Έργα τα οποία συμποσούνται προϋπολογιζόμενης δαπάνης 470 εκατομμυρίων. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει εκ νέου ότι υπάρχει στοχεύμενη και ολιστική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε ακριβώς να βοηθήσουμε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές και ακόμη πιο ιδιαίτερα την περιοχή του Τροόδους», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής. 

Στη διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής βρίσκονται 94 δράσεις με κόστος 110 εκατομμύριων ευρώ, 11 δράσεις ύψους 86 εκατομμυρίων ευρών είναι στο στάδιο προκήρυξης ενώ, 32 δράσεις με συνολικό προϋπολογισμό 185 εκατομμύρια βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της μελέτης. 
 
«Πιστοί στις εξαγγελίες και το όραμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υλοποιούμε την ΕΣΑΟΠ για να επέλθει η βιώσιμη ανάπτυξη στις ορεινές μας κοινότητες, να σταματήσει η αστυφιλία και οικονομικός μαρασμός», ανέφερε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης. 

Κατά τη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής συζητήθηκαν επίσης τα θέματα συντονισμού, τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για υλοποίηση ενώ αποφασίστηκαν και λύσεις σε σειρά προβλημάτων που έχουν ανακύψει.