Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοκαινη
*Φωτογραφία αρχείου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου επέβαλε την Πέμπτη ποινή φυλάκισης 6 ετών σε νεαρό ηλικίας 19 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε αλλά άτομα, δηλαδή 846,26 γραμμάρια κοκαΐνης.  

Στην απόφαση του για επιβολή ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη την θετική στάση του κατηγορουμένου, την συνεργασία του με τις αρχές - παρά το ότι δεν κατονόμασε τους προμηθευτές του - το λευκό ποινικό του μητρώο, τις προσωπικές του συνθήκες, το νεαρό της ηλικίας του και την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση.

Ακόμα το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών και το γεγονός ότι στόχος ήταν να διατεθούν στην κοινωνία με τον κατηγορούμενο να συμβάλει στην διακίνηση για να κερδίσει γρήγορα χρήματα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 19χρονος έφτασε στην Κύπρο από τη Λετονία, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας στις 28 Απριλίου 2022.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της ΥΚΑΝ που γίνονται για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών που εισάγονται στη Δημοκρατία διενεργήθηκε έλεγχος στο νεαρό ο οποίος με γραπτή συγκατάθεσή του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υποβλήθηκε σε ακτινογραφία.

Από τον έλεγχο της ακτινογραφίας διαπιστώθηκε, ότι εντός του σώματός του, υπήρχαν ξένα αντικείμενα και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο απέβαλε 81 συνολικά συσκευασίες που περιείχαν 846,26 γραμμάρια κοκαΐνης.