Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Καύσωνας διαρκείας χωρίς σημάδια υποχώρησης, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προχωρά στην έκδοση νέας Κίτρινης Προειδοποίησης για πολύ ψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση ετοιμάζει τους πολίτες για 40αρια, και θα έχει ισχύ από τις 12:00 αύριο το μεσημέρι (28/07), μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Η πρόγνωση του καιρού

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά χαμηλή νέφωση, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, ενδέχεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια.

Η θερμοκρασία από την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.