Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετρος αγαθαγγελου

Εντείνουν τις πιέσεις για ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου οι 14 οργανώσεις, μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και την κάθετη διαφωνία τους στην απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζουν απόφαση και ζητούν την ακύρωσή της.

«Τηρούμε ισχυρή πεποίθηση ότι ο εν λόγω διορισμός αποτελεί την κερκόπορτα για την αλλοίωση του ΓεΣΥ, αφού και εσείς ο ίδιος θα θυμάστε ότι πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια προβήκατε σε δηλώσεις, αυστηρού περιεχομένου μάλιστα, απαντώντας σε τοποθετήσεις του κ. Αγαθαγγέλου ο οποίος τασσόταν κατά του μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι 14 οργανώσεις καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να ανακαλέσει άμεσα τον διορισμό προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν στη λήψη δραστικών μέτρων, μη αποκλειόμενων μαζικών κινητοποιήσεων.

«Παρακαλούμε όπως διευθετηθεί κατεπείγουσα συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητηθούν διεξοδικά τα πιο πάνω και να μας δοθεί η ευκαιρία να αναλύσουμε περαιτέρω τις θέσεις μας, προσδοκώντας ότι με τη δική σας καταλυτική παρέμβαση θα επιλυθεί το σοβαρότατο προβλήματα το οποίο έχει προκύψει επιφέροντας σοβαρότατη κρίση στον τομέα της υγείας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ μέχρι το μεσημέρι περισσότερα από 1.100 άτομα είχαν υπογράψει το διαδικτυακό ψήφισμα της Κοινωνικής Συμμαχίας ζητώντας την ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου.

Κλιμακώνουν τα μέτρα αντίδρασης οι οργανωμένοι ασθενείς 

Τις αποφάσεις που έλαβε την περασμένη βδομάδα η εκτελεστική επιτροπή της ΟΣΑΚ επικύρωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Οι οργανωμένοι ασθενείς αποφάσισαν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Υπουργού Υγείας σε περίπτωση που ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα αποστείλει την επιστολή διορισμού στον ΟΑΥ, ενώ ο Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας θα απέχει από τις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Η σχετική επιστολή πάντως παραμένει ακόμη στο συρτάρι του Υπουργού Υγείας με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 να αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση που θα βάλει τέλος στις αντιδράσεις.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη συνεδρίαση της ΟΣΑΚ: 

1. Δυναμικές κινητοποιήσεις

2.Αποχή του εκπροσώπου μας από το ΔΣ του ΟΑΥ σε συνεννόηση με συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν στην κοινωνική συμμαχία ΣΕΚ και ΠΕΟ

3.Άρση της εμπιστοσύνης προς τον Υπουργό Υγείας

4.Αποστολή επιστολής προς όλους τους υποψήφιους προέδρους για να διατυπώσουν με σαφή τρόπο τη θέση τους για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα και οι απαντήσεις θα δημοσιοποιηθούν