Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

«Ψήνεται» και σήμερα η Κύπρος. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, η οποία θα έχει ισχύ σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η μέγιστη θερμοκρασία αύριο στο εσωτερικό αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 40 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς το πρωί, είναι πιθανόν τοπικά να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.