Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Στρόβολο βρίσκει στάχτη και αποκαΐδια σε τρία εργοστάσια εκ των οποίων το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί από που ξεκίνησε η πυρκαγιά και τι ήταν αυτό που τελικά την προκάλεσε.

Η πρώτη ένδειξη αναφέρεται ότι η φωτιά ξεκίνησε σε αγροτεμάχιο το οποίο ήταν κοντά στον καλαμιώνα και έπειτα επεκτάθηκε στον καλαμιώνα και ακολούθως στη βιομηχανική περιοχή.

Η Αστυνομία μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται στο σημείο και λαμβάνει καταθέσεις από τους εργαζόμενους στα υποστατικά και από τους ιδιοκτήτες.

Μεγάλες οι υλικές καταστροφές

Το φως της ημέρας έδειξε ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά ήταν μεγάλες. Επηρεάστηκαν τρία εργοστάσια, ένα που λειτουργούσε αποθηκευτικό χώρο με είδη υγιεινής, ένα συνεργείο που επισκεύαζε κλιματιστικά για αυτοκίνητο και συνεργείο το οποίο ασχολείτο με υγραέριο.

Υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες φωτιάς στην περιοχή και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν τους επέτρεψε να μπουν εντός των εργοστασίων γιατί υπάρχει ακόμη κίνδυνος.

Αξιοσημείωτη ήταν η υπερπροσπάθεια των Πυροσβεστών να μην αγγίξει η Πυρκαγιά της φιάλες υγραέριού που υπήρχαν στον χώρο και έτσι αποφεύχθηκαν πολύ χειρότερες εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», διαβεβαίωσε ότι έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για πυροπροστασία. Όπως είπε «όλες οι τοπικές αρχές που έχουν βιομηχανικές περιοχές προχωρήσαν σε αποψίλωση της άγριας βλάστησης από τον Ιούνιο σε ικανοποιητικό βαθμό». Όσον αφορά τους καλαμιώνες, δήλωσε ότι, «εκεί που μπορούσαμε να προχωρήσουμε το πράξαμε».

Διερευνάται εάν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε αναφορά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς αλλά και την εξέλιξη της.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι, «το σημείο έναρξης είναι ένα αγροτεμάχιο το οποίο ήταν κοντά στον καλαμιώνα, ακολούθως σε ένα περιφραγμένο χώρο με ξηρά χόρτα, έπειτα σε ένα εμπλεκόμενο στην πυρκαγιά υποστατικό και από εκεί στο υποστατικό το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, διερευνάται το ενδεχόμενο ανθρώπινης παρουσίας στον ελαιώνα, ενώ πλήρης εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες.

Από πλευράς Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι «μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνούμε κατά πόσο η φωτιά τέθηκε κακόβουλα ή όχι».
 

 

πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια