Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μια φορα και εναν καιρο

Τι ακριβώς θα είναι η νέα σειρά του Λώρη Λοϊζίδη «Μια φορά και έναν καιρό» που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1;

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια σειρά εντελώς ανατρεπτική (τώρα θα διερωτηθείτε ποια σειρά του Λώρη δεν ήταν ανατρεπτική, και θα έχετε και δίκαιο) που θα συνδυάζει άκρως κωμικά στοιχεία με δραματικές στιγμές ακόμα και… θρίλερ!

Το Ant1Live προσέγγισε τον ίδιο τον Λώρη Λοϊζίδη, αλλά και τους συνεργάτες του που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εντατικά γυρίσματα της νέας, πολυπρόσωπης σειράς και σας έχει αποκαλύψεις! Διαβάστε πιο κάτω όσα νέα καταφέραμε να εκμαιεύσουμε:

Με μια ομάδα πολεμιστών (ο Θεός να τους κάμει) που ξεκινούν να παν σε μια αποστολή που τους έχει ανατεθεί από ένα παράξενο πλάσμα για να ξορκίσουν μια κατάρα και να σταματήσουν μια μεγάλη αδικία. Όλα αυτά τα δραματικά μέσα από τρέλα και κωμωδία.

Κωμωδία εποχής σε απροσδιόριστο ιστορικά χρόνο. Μια μικρή κοινωνία σε ένα απομονωμένο χωριό δίπλα στο δάσος και σε μια παράξενη πηγή στην ρίζα μιας ελιάς .. (την «πη-γή της ελιάς»)... ΤΟ ΧΩΡΙΟ που μπορούν να συμβούν σουρεαλιστικά πράγματα και καταστάσεις. Περίεργα μπερδέματα μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας… ένα ιδιαίτερο και κωμικό πάντρεμα του παλιού με το σύγχρονο. Ο βασικός κορμός της κεντρικής ιστορίας θα έχει ως βάση ένα δραματικό αλλά και θρίλερ υπόβαθρο όπου με έντεχνο τρόπο θα συνδυάζεται με την κωμωδία που θα πηγάζει μέσα από τις παράλληλες ιστορίες, την καθημερινότητα και τις σχέσεις των χαρακτήρων μας. Το Χωριό αυτό και οι άνθρωποι του μπορεί να μην υπήρξαν ποτέ… μπορεί όμως και να υπήρξαν…

μια φορα και εναν καιρο
μια φορα και εναν καιρο

Μια ενορχηστρωμένη μίξη του υπαρκτού μαζί με το ιδεατό. Μια δική μας πραγματικότητα που θα παραπέμπει σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με νεράιδες, μάγους, ξωτικά εμποτισμένη με το ελληνικό-κυπριακό dna και κουλτούρα με ότι κωμικό συνεπάγεται σε όλο αυτό, ένα περίεργο συνονθύλευμα του παραμυθένιου με την πραγματικότητα.

Σειρά που θα γυριστεί σε φυσικό τοπίο όσο αφορά κυρίως τα εξωτερικά γυρίσματα… δίπλα στη πη-γή της ελιάς όπου από εκεί θα εμφανίζεται και το αερικό μας (το πνεύμα που ξεκινά την ιστορία μας)… Ένα χωριό όπως αποτυπώνεται στα παραμύθια με τις όψεις των σπιτιών γύρω γύρω, στην μέση η πλατεία... το πηγάδι… ο ξυλόφουρνος… με ζώα ελεύθερα… πάπιες, χήνες, γουρουνάκια, άλογα αλλά ίσως και… γιούνικορν!

Μια σειρά όπου σε μια άκρως δραματική σκηνή της, μέσα από ένα έντεχνο plot twist μπορούμε να μεταφερθούμε σε ένα δευτερόλεπτο στην κωμωδία ή και παρωδία, μια ιστορία αγάπης που θα έχει όμως και έντονο το στοιχείο φαντασίωσης σε πολλαπλά επίπεδα, ακόμη και της σάτιρας προσώπων και καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας σήμερα.

Ενώ θα υπάρχει η κλασική μορφή κάποιων χαρακτήρων όπως για παράδειγμα η όμορφη αρχοντοπούλα που ο πατέρας της δεν επιτρέπει την σχέση της με το όμορφο φτωχό παλικάρι του χωριού… θα ξεπηδάνε και χαρακτήρες όπως για παράδειγμα ή καλή νεράιδα που είναι άντρας... Ένας τύπος που θα κινείται μέσα στο χωριό με τα χέρια σε ανάταση και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας του, τον προσλαμβάνουν οι χωρικοί για να εργάζεται ως “σκιάχτρο” μιας και αυτό το είναι το όνομα του… εικόνες αντιφατικές αλλά δοσμένες ρεαλιστικά που θα προσφέρουν στην κωμωδία. Αλλά και ρόλους με έντονο το δραματικό στοιχείο όπως το αερικό-πνεύμα.

Η σειρά θα αποτελείται από περίπου 20 ηθοποιούς συν τους βοηθητικούς ηθοποιούς και κομπάρσους. Μια σειρά που λόγω της ιδιομορφίας της απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες απέ παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους, εγχείρημα που έγινε και στο παρελθόν με τεράστια επιτυχία στην Κύπρο από τον ίδιο σεναριογράφο (π.χ Αίγια Φούξια - Πρώτη Σταγόνα - la pasta pomilώρη).

Μια σειρά διαφορετική από τα τυπικά. Θα γίνουν γυρίσματα σε τοπία και σημεία της Κύπρου που δεν ανάδειξε ποτέ κανένας ..κάτι που θα προσθέσει αφάνταστα στην εικόνα μας αλλά και στην ψυχή του θεατή...

μια φορα και εναν καιρο
μια φορα και εναν καιρο
μια φορα και εναν καιρο

Η ιστορία:

Μια γυναικεία φιγούρα… πνεύμα-αερικό λέει στον Λορέντζο (παλιό πολεμιστή) ότι πρέπει να πάει σε μια τοποθεσία για να ξορκίσει ένα κακό-κατάρα και να σταματήσει μια μεγάλη αδικία.

Ο Λορέντζο μαζεύει άλλους δύο παλιούς συμπολεμιστές (ο ένας χειρότερος από τον άλλον) και πάνε προς τα εκεί. Στην διαδρομή τους συναντούν ένα χωριό όπου εκεί συνδέονται φιλικά με τους περισσότερους κατοίκους και συμπάσχουν μαζί τους για τα κακά που τους προκαλεί ο άρχοντας και οι αντιπρόσωποι του στο χωριό αλλά και εκτός.

Συνδέονται επίσης φιλικά με ένα παλικάρι από το χωριό που είναι ερωτευμένος με μια κοπέλα που ζει σαν υπηρέτρια στο αρχοντικό της κακιάς μητριάς της. Αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να την κερδίσει.

Σιγά σιγά όμως ανακαλύπτουμε και εμείς και οι «ήρωες» μας ότι η κατάρα και η αδικία που ανέφερε το αερικό-πνεύμα βρίσκετε ακριβώς δίπλα τους…

Υ.Γ. Πιστεύω ότι παραμύθι αυτό θα μας ξανακάνει όλους να ξαναστηθούμε σε μια οθόνη και να αγωνιούμε σαν μικρά παιδιά για την συνέχεια.... και αν ζήσουν αυτοί καλά ..εμείς καλύτερα...