Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γαλλία

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος 14 μηνών στη νοτιοδυτική Γαλλία. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, ο πατέρας του παιδιού το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητό του αντί να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε υπαίθριο πάρκινγκ με το παιδί μέσα, έκλεισε τα παράθυρα και κλείδωσε.

"Κανείς περαστικός δεν είχε ακούσει το παραμικρό"


Αρκετές ώρες αργότερα, σήμανε συναγερμός όταν οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού, που καθημερινά υποδέχεται 80 βρέφη και νήπια, αναζήτησαν το βρέφος για να το παραδώσουν στη μητέρα του που είχε πάει να το παραλάβει. Το παιδί εντοπίστηκε στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο στις 5 το απόγευμα. "Κανείς περαστικός δεν είχε ακούσει το παραμικρό", όπως ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία της Πο.

Η εξωτερική θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 22 βαθμούς Κελσίου όμως μέσα στο παρκαρισμένο όχημα, που ήταν εκτεθιμένο στον ήλιο, οι συνθήκες ήταν αφόρητες.

Οι αρχές κάνουν λόγο για θάνατο από ασφυξία και αφυδάτωση καθώς το βρέφος έμεινε πάρα πολλές ώρες εγκλωβισμένο και αβοήθητο. Αναμένεται το πόρισμα των ιατροδικαστών που θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου.


Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύονται και οι δύο γονείς


Την υπόθεση χειρίζεται η Εισαγγελία της πόλης Πο. Ο πατέρας του βρέφους αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Οι γονείς έχουν άλλο ένα μεγαλύτερο παιδί και δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πο σε κατάσταση σοκ.

Σημειώνεται πως είναι ο δεύτερος τέτοιος θάνατος που συμβαίνει στη Γαλλία το φετινό καλοκαίρι. Στις 20 Ιουνίου και πάλι ένας πατέρας ξέχασε το παιδί μου μέσα στο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ της πόλης Σεν Ναζέρ, στη δυτική Γαλλία, με αποτέλεσμα το παιδί να βρει τον θάνατο από ασφυξία.

Πηγή: thetoc.gr