Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετρος αγαθαγγελου

Ενεργοποιείται η Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο και θέτει υπό το μικροσκόπιο της τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. 

Μετά από αίτημα της Βουλής, αλλά και την κλιμάκωση των αντιδράσεων την τελευταία εβδομάδα, η Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο συνεδρίασε χθες και αποφάσισε πως ο θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες της. 

«Η έρευνα αρχίζει τώρα και θα φανεί στην εξέλιξη. Θα προχωρήσουμε στη διαδικασία και αν χρειαστεί θα δώσουμε τον λόγο στον κύριο Αγαθαγγέλου για να κάνει παραστάσεις για να μπορέσει η Επιτροπή να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, Ηλιάνα Νικολάου. 

Ήδη η Επιτροπή έχει ζητήσει υπεύθυνη δήλωση από τον δόκτορα Πέτρο Αγαθαγγέλου. Κάτι που όπως εξηγεί στον ΑΝΤ1 η Πρόεδρος της ορίζεται από τη νομοθεσία για όσους διορίζονται σε θέσεις με δημόσια αξιώματα και υπόκεινται στον έλεγχο της Επιτροπής. 


«Για να φανεί πιο συγκεκριμένα και η σχέση που έχουν με τον Οργανισμό στον οποίο αναλαμβάνουν να υπηρετήσουν ενδεχομένως συμφέροντα και κάποιες άλλες εμπλοκές για να μπορέσει η Επιτροπή να αποφασίσει κατά πόσο υπάρχει ασυμβίβαστο», σημείωσε η κ. Νικολάου.  

Παράλληλα η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο όλο το υλικό που τέθηκε ενώπιον του κατά την λήψη της απόφασης. καθώς και την σχετιή γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. 

Όπως αποκάλυψε από χθες ο ΑΝΤ1, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, δεν αναμένεται να στείλει εντός των ημερών στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας την επιστολή με τον διορισμό του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.