Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κερυνεια

Την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Πόλης και Επαρχίας Κερύνειας καταδίκασαν κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας οι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβλα, η Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, τα Προσφυγικά Σωματεία Η Λάπηθος, ο Καραβάς και ο Όμιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.

«Σύσσωμοι καταδικάζουμε για πολλοστή φορά την συνεχιζόμενη κατοχή της επαρχίας μας από την αδίστακτη γειτονική Τουρκία και τον βίαιο εκτοπισμό μας από της πατρογονικές μας εστίες», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαπήθου, Νεοπτόλεμος Κότσαπας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ανέγνωσε ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η δική σας αγωνία αλλά και η δική σας πίστη για επιστροφή στα χώματα της Κερύνειας ενδυναμώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε οι οποίες έχουν σαν στόχο να αποκαταστήσουν την ιστορική συνέχεια στον τόπο μας και να επανασυνθέσουν τον κοινωνικό ιστό που βίαια καταστράφηκε το 1974», είπε ο Κώστας Καδής.

Ο Εκπρόσωπος του συμβουλίου νεολαίας των δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά ανέγνωσε ψήφισμα το οποίο στάληκε μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής και τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Καλούμε τις μεγάλες δυνάμεις να πιέσουν την Τουρκία να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα, να σταματήσει την προκλητική και επεμβατική της πολιτική και τις απαιτήσεις της για αναχρονιστικές εγγυήσεις», είπε ο Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νεολαίας Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά, Θεόδωρος Λαφαζάνης.

Προηγήθηκε πορεία από το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων του δήμου Κερύνειας.