Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης αναμένεται να αναζητήσουν τα επόμενα 24ωρα οι πολίτες που διαμένουν κυρίως στην πρωτεύουσα καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Ο υδράργυρος άγγιξε ήδη από χθες τους 40 βαθμούς, για μικρό ωστόσο διάστημα, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης. 

Το ότι 40 βαθμοί Κελσίου είναι για μικρό χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς η επίπτωση της πολύ υψηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την σχετική υγρασία είναι πάρα πολύ σημαντική, ιδιαίτερα όσον αφορά τον δείκτη δυσφορίας

Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν το Σαββατοκύριακο, το Τμήμα Δασών κρούει τον κώδωνα κινδύνου, εκδίδοντας κόκκινη προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο έναρξης πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργο Κωνσταντίνου

Κόκκινο συναγερμό εκδίδουμε όταν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες οι οποίες μπορεί με κάποιο σπινθήρα, με κάποια ενέργεια κάποιου ανθρώπου να έχουμε τεράστιες καταστροφές σε σχέση με πυρκαγιά

Το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί αυτές τις ημέρες, τόσο σε δασικές περιοχές, όσο και σε περιοχές της υπαίθρου ή ακόμη και σε υπαίθριους χώρους εντός των αστικών περιοχών. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου

Εάν θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια να ανάψει κάρβουνα για παρασκευή φαγητού κλπ, να έχει απαραιτήτως δίπλα του εργαλεία πυρόσβεσης, να έχει παροχή νερού ή πυροσβεστήρα. Να προσπαθήσει να μην προβεί σε κάποιες εργασίες που παράγουν σπινθήρα

Οι περιπολίες του Τμήματος Δασών αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο θα είναι αυξημένες προς αποφυγή των πυρκαγιών ενώ εάν παραστεί ανάγκη η κόκκινη προειδοποίηση θα επανεκδοθεί και την ερχόμενη εβδομάδα.