Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τζο μπαιντεν

Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν για τον καρκίνο έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την υπερθέρμανση του πλανήτη, στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, περιέγραψε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα διυλιστήρια πετρελαίου, κοντά στο πατρικό του στο Κλέιμποντ του Ντέλαγουερ, επισημαίνει η εφημερίδα «New York Post».

«Γι’ αυτό και εγώ όπως και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί επί πολλά χρόνια το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό κακοήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση ταξίδεψε ανά τον κόσμο με ταχύτητα φωτός, «βάζοντας φωτιά» στον Λευκό Οίκο, ο οποίος έσπευσε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και να ηρεμήσει τους πολίτες της χώρας που άρχισαν να ανησυχούν. Ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος σε περιπέτεια της υγείας του που είχε περάσει στο παρελθόν και ειδικότερα πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα χρησιμοποίησε αντί για αόριστο… ενεστώτα.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος αναφερόταν σε μια παλαιότερη περιπέτεια της υγεία του και συγκεκριμένα σε μια θεραπεία που είχε υποβληθεί για τον καρκίνο του δέρματος. Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «λεκτική γκάφα» του προέδρου της Αμερικής ενώ το βίντεο της ομιλίας του έκανε τον γύρο του κόσμο.

Το βίντεο με τη δήλωση

Πηγή: in.gr