Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παφος

Tα σκήπτρα στην επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής κρατά η επαρχία Πάφου λόγω της αγγλικής αγοράς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Κύπρου, Φύτο Θρασυβούλου, καταγράφοντας ποσοστά της τάξης του 75% .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως στην Λευκωσία η κίνηση στα κέντρα αναψυχής είναι μειωμένη κατά τον μήνα Ιούλιο, σημειώνοντας πως οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής στην πρωτεύουσα εκτιμούν πως η κατάσταση θα ανακάμψει. Όσον αφορά τις παράλιες περιοχές, ο κ. Θρασυβούλου είπε ότι στην Πάφο η επισκεψιμότητα φτάνει στο 75%, στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου βρίσκεται λίγο πιο πίσω στο 60%, στη Λάρνακα είναι επίσης στο 60% και σε Λευκωσία και Λεμεσό στο 70%.

Σε σχέση με το εργατικό δυναμικό ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως βρέθηκε λύση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μίλησε όμως για αργοπορία του Τμήματος Μετανάστευσης προκειμένου να δώσει άδειες εισόδου σε πολίτες. Επεσήμανε πως η ΟΣΙΚΑ επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών και διαφάνηκε πως υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης ιδίως στην Πάφο. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να επιλυθεί το πρόβλημα σύντομα.

Ο κ. Θρασυβούλου έστειλε το μήνυμα στα μέλη της ΟΣΙΚΑ για συγκράτηση τιμών, όπου μπορούν, για τους Κύπριους επισκέπτες κατά τον μήνα Αύγουστο λόγω της πανδημίας,  της κατάστασης που επικρατεί στην τουριστική βιομηχανία και της ραγδαίας αύξησης των τιμών.

Χαρακτήρισε τέλος δύσκολη τη φετινή χρονιά καθώς δεν υπάρχει σταθερότητα στις τιμές αλλά ούτε και στα λειτουργικά έξοδα.