Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Άλλο ένα θερμό βράδυ βρίσκεται προ των πυλών, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και τις 06:00 το πρωί.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα τοπικά στα νότια και τα δυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νότια και δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά παράλια, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Κατά τις αυγινές ώρες πιθανό να παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασια θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή και θα παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.