Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μαρκαντώνης.jpg

Αυτό το αγόρι είναι πραγματικός ήρωας! Κάνει σπουδαία πράγματα με τον δικό του τρόπο σκορπίζοντας αισιοδοξία, ελπίδα και θετικότητα. Καθημερινά μας διδάσκει ότι: τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ξέρει καλά ότι όσα εμπόδια και αν υπάρχουν στη ζωή του, εκείνος θα τα καταφέρει να πετάξει ψηλά, να σπάσει στεγανά που οι άλλοι θέτουν, να αναδείξει αυτό που πραγματικά είναι: ΗΡΩΑΣ.

 

«Όλοι χρειαζόμαστε ήρωες και πρότυπα στη ζωή μας, για εμάς είσαι εσύ αγόρι μου»

 

Αυτό το αγόρι υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση, όμως, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει καθημερινά, κατάφερε να εξασφαλίσει την θέση που επιθυμούσε στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

293679383_8527054767320279_5056278296858164401_n.jpg

Ο Νικόλας Μαρκαντώνης, ο μαθητής με εγκεφαλική παράλυση, επάξια συγκαταλέγεται στους επιτυχόντες στις Παγκύπριες Εξετάσεις αφού κατάφερε να κερδίσει αρχικά τον αγώνα να παρακαθίσει στις Εισαγωγικές Εξετάσεις με διαφοροποιημένο γραπτό παρά τα προσκόμματα του Υπουργείου Παιδείας να παρέχει τις εύλογες προσαρμογές στον μαθητή. 

Σε ανάρτησή της η μητέρα του Νικόλα, κυρία  Πιτσιάλη αναφέρει: 

«Ο Νικόλας δεν ήταν μέσα στα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων .. βλέπετε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν αναγνωρίζει ακόμη ότι οι εύλογες προσαρμογές σε ένα γραπτό για να δίνει πρόσβαση στον μαθητή με αναπηρία πρέπει να είναι μέρος της όλης διαδικασίας .

Δεν εννοεί να συμπεριλάβει τα παιδιά με αναπηρίες σε μια ενιαία διαδικασία. Χρησιμοποιεί «ειδικές» εξετάσεις, ειδικές διαδικασίες, ειδικούς κανονισμούς και πάει λέγοντας. Το ΥΠΠΑΝ έριξε το μπαλάκι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να αποφασίσει, εάν θα προσφέρει την θέση στον μαθητή, δεν μπήκε στον κόπο καν να αναλύσει τα αποτελέσματα του Νικόλα, δεν μπήκε στον κόπο να δει βάσει των αποτελεσμάτων του εάν περνούσε στο πανεπιστήμιο και να μας ενημερώσει όπως τους άλλους 5049 υποψήφιους. Ο Νικόλας περίμενε την άλλη διαδικασία… για τις άλλες Παγκύπριες τις «ειδικές», για τα ειδικά παιδιά με τις «ειδικές ικανότητες» (ειρωνικά το γράφω..)

Τελικά πέρασαν κανονισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «ειδικών» τους αντιλήψεων, αυτών των διαχωριστικών, που προωθούν για τα παιδιά με αναπηρίες. Ειδικά για να δικαιολογήσουν την εισαγωγή του Νικόλα στο πανεπιστήμιο με άλλη διαδικασία και να μην αφήσουν περιθώριο σε άλλα παιδιά με αναπηρία να έχουν εύλογες προσαρμογές όταν αυτά τις χρειάζονται μέσα από μια ενιαία διαδικασία.

( Εδώ ο κανονισμός που πέρασαν στα μουλωχτά http://ucy.ac.cy/legislation/volumeb/5.1.2.htm)

Όπως και να έχει...

Ο Νικόλας μπήκε στο πανεπιστήμιο με την αξία του , με τους βαθμούς του ! Όσο και να προσπαθούν να υποβιβάσουν την προσπάθεια του δεν θα τα καταφέρουν.

Σήμερα είναι μέρα χαράς δεν θα σας επιτρέψουμε να μας την καταστρέψετε.»