Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ισραηλ

Ένας 40χρονος Παλαιστίνιος, μόνιμος κάτοικος Ραμάλας, κάτοχος άδειας παραμονής και εργασίας στην ισραηλινή επικράτεια, μαχαίρωσε το απόγευμα της Τρίτης ισραηλινό πολίτη εντός ισραηλινού αστικού λεωφορείου, που κινείτο σε κεντρικό συγκοινωνιακό άξονα στα βόρεια προάστια της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τους συνεπιβάτες αυτόπτες μάρτυρες, τόσο ο δράστης όσο και το θύμα εξήλθαν του λεωφορείου λίγο μετά την επίθεση, ενώ ένας Ισραηλινός επιβάτης προσπαθούσε να ακινητοποιήσει τον δράστη πετώντας του πέτρες. Ισραηλινός οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, που βρέθηκε τυχαία στο σημείο της επίθεσης, μόλις αντελήφθη το γεγονός, εξήλθε του αυτοκινήτου του και πυροβόλησε τον δράστη με αποτέλεσμα να τον εξουδετερώσει. Ο τραυματισμένος ισραηλινός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μεσαία τραύματα στον θώρακα και βρίσκεται εκτός κινδύνου, όπως αναφέρει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόκειται για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση εθνοτικής βίας που σημειώνεται στο Ισραήλ τους τελευταίους δυόμισι μήνες. Ο τρόπος εκτέλεσης της επίθεσης θυμίζει το κύμα επιθέσεων με μαχαίρι που σημείωσε έξαρση κατά την διετία 2015-2016.