Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Συνεχίζουμε τον αγώνα για διευκρίνιση της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου, είπε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων από την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Φωτίου έκανε λόγο για "το μαρτύριο της αγωνίας και της αβεβαιότητας για την τύχη των αγαπημένων τους" και για "μια απαράδεκτη κατάσταση", η οποία οφείλεται στην "απάνθρωπη πολιτική" της Τουρκίας, η οποία αρνείται να συνεργαστεί για την επίλυση της ανθρωπιστικής πτυχής του προβλήματος των αγνοουμένων.

"Η διεθνής κοινότητα και οι ισχυροί της γης, ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχίσουν να ανέχονται την απάνθρωπη πολιτική της κατοχικής δύναμης, μιας πολιτικής που συγκρούεται βάναυσα με τις βασικές αρχές και αξίες της πολιτισμένης ανθρωπότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", υπέδειξε ο Επίτροπος Προεδρίας. 

Επιπλέον, τόνισε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται σε Κύπρο και εξωτερικό με τα οργανωμένα σύνολα των συγγενών των αγνοουμένων και την Κυβέρνηση της Ελλάδας για να ανατρέψει την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τους συγγενείς των Ελλαδιτών αγνοουμένων ότι η Κύπρος συνεχίζει τον αγώνα μέχρι και τη διευκρίνιση της τύχης με πειστικά και αποδεικτικά στοιχεία και του τελευταίου αγνοουμένου. "Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά αποτελεί για εμάς δέσμευση, υποχρέωση και καθήκον απέναντι στους ήρωές μας και στις οικογένειές τους", υπογράμμισε.

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχήθηκε να δοθεί πολύ σύντομα ένα τέλος στο δράμα των αγνοουμένων και οι επόμενες εκδηλώσεις να γίνουν σε μια ελεύθερη Κύπρο.