Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετρος αγαθαγγελου

Έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας (18/07) η Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του διορισμού του Προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, ανέφερε πως υπήρχε πλήρη απαρτία στη σύσκεψη καθώς ήταν παρούσες και 14 οργανώσεις της Κοινωνικής Συμμαχίας για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η απαίτηση της ανάκλησης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

«Τίθεται πελώριο θέμα ηθικής, δεοντολογίας και ασυμβίβαστου καθώς δεν μπορεί ένας πάροχος που προσφέρει υπηρεσίες υγείας να είναι ταυτόχρονα και μέλος», δήλωσε ο κ. Κουλούμας.

Την ίδια ώρα, αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία θα ζητούν συνάντηση με τον ίδιο για να του εκφράσουν την απαίτηση τους για ανάκληση του διορισμού.

Επίσης, θα προχωρήσουν στη διοργάνωση δημοσιογραφικής διάσκεψης με όλες τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην Κοινωνικής Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, θα δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό ψήφισμα ώστε να καλέσουν την κοινωνία των πολιτών να υπογράψει για ανάκληση του διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ έχει συσταθεί τον Οκτώβριο του 2016 και αποτελείται από τις οργανώσεις  ΟΣΑΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, ΕΚΥΣΥ, ΠΕΣΥΣ, ΑΣΔΥΚ, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων.