Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πετρος αγαθαγγελου

Στις πρώτες επίσημες δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος του Ιατρικό Συλλόγου (ΠΙΣ), Πέτρος Αγαθαγγέλου, μετά τον ντόρο που ξέσπασε για τον διορισμό του στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). Προηγήθηκε γραπτή ανακοίνωση το περασμένο Σάββατο (16/07) μέσω της οποίας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τη φιλοσοφία του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ).

Οι δηλώσεις του έγιναν με την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος επιθυμούσε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΓεΣΥ, αφού απουσίαζε στο εξωτερικό λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η σύζυγος του.

Ο Πέτρος Αγαθαγγέλου αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας για παροχή ποιοτικής υγείας στον ασθενή. Υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, ώστε η Κύπρος να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις «λασπολογίες» όπως χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, δήλωσε ότι απαντά με έργα.

«Στόχος όλων μας είναι ο Κύπριος ασθενής να τυχαίνει ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και η απάντηση σε οποιεσδήποτε αντίθετες απόψεις υπάρχουν, στους χαρακτηρισμούς, στη λασπολογία, είναι ότι στην πράξη όλοι κρίνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι η αναγκαιότητα του Συστήματος Υγείας είναι δεδομένη και ο ίδιος θα συμβάλει εποικοδομητικά και τεκμηριωμένα έτσι ώστε θέματα που χρίζουν βελτίωσης να αντιμετωπιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ, ενώ οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις με στόχο την εξεύρεση λύσεων.

Όσα δήλωσε ο Πέτρος Αγαθαγγέλου: