Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετασεις μαθητες

Τέρμα η αγωνιά χιλιάδων υποψήφιων, αφού αύριο Τρίτη (19/7) στις 9:00 το πρωί αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων. 


Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων Δημήτρης Χανδριώτης έδωσε λεπτομέρειες για τη διαδικασία, σημειώνοντας αρχικά ότι αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η κατανομή των θέσεων στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. 
 

Πως θα μάθουν οι υποψήφιοι ότι έχουν περάσει 


Οι υποψήφιοι θα μπορούν αύριο να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας όπου εκεί θα είναι αναρτημένα τα αποτελέσματα και δίπλα από τον αριθμό υποψηφίου τους θα αναγράφει εάν έχουν εξασφαλίσει θέση. 

Τα αναλυτικά δελτία με τις βαθμολογίες τους θα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα το μεσημέρι της Τετάρτης σύμφωνα με τον κ. Χανδριώτη. 


Αύριο στις 9:00 στο Υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη και ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου θα ανακοινώσει τους 10 πρωτεύσαντες. 

Τα αποτελέσματα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια αναμένεται να ανακοινωθούν την άλλη Δευτέρα (25/7). 

«Αμέσως μετά θα ανοίξει πλατφόρμα για να μπορέσουν τα παιδιά που ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια να επιλέξουν τις σχολές τους από ένα επιστημονικό πεδίο ανάλογα με τον βαθμό που πήραν και με τα έγκαιρα τους πλαίσια και θα έχουν κάποιες μέρες περιθώριο να το πράξουν», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χανδριώτης.