Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Ιδιαίτερα θερμή αναμένεται να είναι η αποψινή νύχτα, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (18/07), ενώ σύμφωνα με αυτήν η ελάχιστη θερμοκρασία στα δυτικά παράλια δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για το σκηνικό του καιρού απόψε αλλά και τις επόμενες ημέρες έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1.

Οι προειδοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, εκδίδονται με βάση τις κανονικές θερμοκρασίες για κάθε εποχή και περιοχή.

«Η θερμοκρασία των 25 βαθμών είναι ασυνήθιστη για τα δυτικά παράλια  γ’ αυτό και εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση», είπε. 

Ακολούθως, εξέφρασε την άποψη ότι για ορισμένους πολίτες ενδεχομένως αυτή η νύκτα να είναι ιδιαίτερα αποπνικτική λόγω υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

«Οι ευπαθείς ομάδες αναμφίβολα έχουν ένα μεγαλύτερο ρίσκο, μια μεγαλύτερη επικινδυνότητα», δήλωσε.

Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου.

«Είμαστε στις παρυφές του αντικυκλώνα που επηρεάζει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, εμάς όμως η κατάσταση μας είναι σαφώς καλύτερη», υπογράμμισε ο κ. Νικολαΐδης.

Ο πλανήτης μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας παραδέχτηκε πως δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να έλεγε κανείς πως ο πλανήτης μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Δεν εξάγεται αβίαστα ένα τέτοιο συμπέρασμα, είναι βασισμένο σε αντικειμενικές μετρήσεις και πληροφόρηση και δεν είναι η πρώτη χρονιά και η περσινή ήταν παρόμοια χρονιά αλλά και οι προηγούμενες. Ιδιαίτερα όμως από πέρσι αντιμετωπίσαμε την ορολογία κλιματική κρίση και όχι κλιματική αλλαγή», διευκρίνισε. 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: