Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρισμος πτησεις αεροπλανο

Έπιασε τους στόχους που έθεσε πέρσι για τις αφίξεις τουριστών το Υφυπουργείο Τουρισμού για το έτος 2022.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Σάββα Περδίο οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο βρίσκονται στο 75% σε σχέση με το 2019, ενώ το 21 έκλεισε με μόλις το 50%.

«Το 2019 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό μας. Μια χρονιά κατά την οποία καταφέραμε να έχουμε 4 εκατομμύρια επισκέπτες και μια χρονιά κατά την οποία ελάχιστα ήταν τα προβλήματα και σίγουρα ούτε πανδημία υπήρχε ανάμεσα μας, ούτε πόλεμος στην Ευρώπη, ούτε άλλες γεωπολιτικές δυσκολίες», δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο της χρονιάς, από πλευράς Υφυπουργείου Τουρισμού, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβρης θα έχουν ικανοποιητικές αφίξεις.

«Όλες αυτές οι προσπάθειες των τελευταίων τριών ετών να ενισχύσουμε υφιστάμενες αγορές αλλά και να ανοίξουμε καινούριες, φαίνεται να πιάνουν τόπο την ύστατη, εκεί ακριβώς που πραγματικά η χώρα μας το χρειαζόταν, διότι δεν θέλω να σκέφτομαι που θα ήταν ο τουρισμός μας αν δεν ξεκινούσαμε τόσο έγκαιρα αυτή την προετοιμασία», είπε ο Σάββας Περδίος.

Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Κύπρου, ήταν η απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, χάθηκαν τουλάχιστο 800 χιλιάδες αφίξεις. Μέσα από τις δράσεις και τις ενισχυμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού αναπληρώθηκε μόλις το 25%, δηλαδή οι 200 χιλιάδες, μέσω τις προσέλκυσης άλλων αγορών.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε η μελέτη για το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, που σκοπό έχει να καταστήσει αυτές τις περιοχές ένα βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

«Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην Πόλη Χρυσοχούς και είναι ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να έρθουν να τα ακούσουν στις 26 του Ιούλη», δήλωσε ο κ. Περδίος.

Τα αποτελέσματα και οι εισηγήσεις θα ενταχθούν στην εθνική στρατηγική τουρισμού, ενώ θα υπάρξει εξειδικευμένο πλάνο δράσης που αφορά τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με ορίζοντα το 2030.