Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιμανι παφος

Στο 80% θα κυμανθεί η πληρότητα τον Ιούλιο στα ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη.

Τον Ιούνιο, η πληρότητα κινήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο για τα ξενοδοχεία της Πάφου, γύρω στο 70%, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως ο Ιούλιος για τα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου αναμένεται να καταγράψει καλύτερη πληρότητα, που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ του 75%- 80%.

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε, ωστόσο πως η απώλεια από τη ρωσική αγορά δεν μπορεί να καλυφθεί, ενώ τη ροή τουριστών επηρεάζει ακόμα η αυξανόμενη αναταραχή στην ταξιδιωτική αλυσίδα στα αεροδρόμια και στις αεροπορικές εταιρείες στο εξωτερικό με την ακύρωση πτήσεων ή με την αλλαγή των πτητικών προγραμμάτων. Αυτή η κατάσταση, είπε, δεν δημιουργεί απλώς ταλαιπωρία στους τουρίστες τώρα, αλλά άρχισε να δημιουργεί μια αμφιβολία και ανησυχία σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν αργότερα το καλοκαίρι.

Ήδη, είπε, έχει ξεκινήσει μια ελαφρά αποδυνάμωση στην τάση των μελλοντικών κρατήσεων.

Αρνητικά επηρεάζουν τον τουρισμό και το κόστος της ενέργειας και συνεπακόλουθα το κόστος των εισιτηρίων, που έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα επισκέπτες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να δυσκολεύονται πλέον να ταξιδέψουν γιατί το αεροπορικό εισιτήριο σε κάποιες περιπτώσεις τυχόν να φτάνει το ύψος του κόστους των διακοπών.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε περαιτέρω πως παρόλα αυτά, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων φέτος είναι καλύτερη από πέρσι και πρόπερσι αν και δεν παύει να είναι και αυτή μια δύσκολη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά την προέλευση των επισκεπτών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου είναι ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την αγγλική αγορά, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Πάφο, αλλά αυτό από μόνο του, όπως είπε, δεν καλύπτει την απώλεια της ρωσικής αγοράς. Χαρακτήρισε δύσκολη επίσης τη λειτουργία των ξενοδοχείων και φέτος από πλευράς εργατικού δυναμικού, προσθέτοντας πως προσπαθούν οι ξενοδόχοι να διαχειριστούν το πρόβλημα.