Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο παραλια τουριστες

Πρώτες στις επιλογές των Κυπριών για διακοπές οι παραλιακές περιοχές του νησιού. Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, φαίνεται ότι οι ντόπιοι προτιμούν τα παραλιακά θέρετρα για τις διακοπές τους, με τις κρατήσεις στα ορεινά ξενοδοχεία είναι συγκριτικά λιγότερες.

Την τιμητική των παραλιακών μετώπων κατά τους θερινούς μήνες επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Ant1live o Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος ωστόσο έκανε λόγο για ενδεχόμενη αλλαγή του σκηνικού τα επόμενα χρόνια.

«Σίγουρα τους θερινούς μήνες την τιμητική τους έχουν τα παραλιακά μέτωπα, ωστόσο θεωρώ ότι υπάρχει μια κινητικότητα και στα ορεινά αλλά όχι στον βαθμό που υπάρχει κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι μέσα στα επόμενα χρόνια οι κρατήσεις στα ορεινά θέρετρα θα αυξηθούν και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, αφού όπως υποστήριξε οι μεγάλες επενδύσεις και οι αναβαθμίσεις που γίνονται σε αυτές τις περιοχές θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Υπάρχει το Σχέδιο Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού στο οποίο περιλαμβάνονται αρκετά ορεινά θέρετρα, γίνονται μεγάλες επενδύσεις, κτίζονται καινούργια ξενοδοχεία, αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις, θεωρώ ότι αυτά θα βοηθήσουν στις κρατήσεις και τους καλοκαιρινούς μήνες», δήλωσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Κατά την άποψη του όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συνήθως οι τιμές των ξενοδοχείων σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ πιο οικονομικές συγκριτικά με αυτές των μονάδων που βρίσκονται στα παράλια, θα βοηθήσουν ώστε οι συμπατριώτες μας να κάνουν μια στροφή στα ορεινά μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Ανάσα» το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων αυτή τη στιγμή σε όλες τις επαρχίες κυμαίνεται από 55% μέχρι και 65%.

«Στη Λεμεσό είναι λίγο πιο κάτω, κοντά στο 55%, στην Πάφο ανέρχεται και στο 65% και τα Σαββατοκύριακα αυτά τα ποσοστά ανεβαίνουν ελαφρώς αφού επισκέπτονται τα ξενοδοχεία και ντόπιοι», εξήγησε ο κ. Ρουσουνίδης.

Όσον αφορά τον Δεκαπενταύγουστο, σημείωσε ότι υπό τις περιστάσεις αναμένεται ικανοποιητικός αριθμός κρατήσεων, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ένα τριήμερο να σώσει την όλη κατάσταση ακόμα και εάν οι ξενοδόχοι είναι απόλυτα αισιόδοξοι για μια καλύτερη χρονιά συγκριτικά με την περσινή.

Κρατήσεις μέχρι τον Οκτώβρη

Κινητικότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού αναμένεται να υπάρξει μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, με τους ξενοδόχους να μην χάνους τις ελπίδες τους για επιμήκυνση της σεζόν.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα μέχρι τον Σεπτέμβρη και αρχές Οκτωβρίου, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν οι συνθήκες για επιμήκυνση της σεζόν. Δυστυχώς όμως δεν εξαρτάται από εμάς», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Ρουσουνίδης.