Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εδεκ

Εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Πάρκο «Δώρου Λοϊζου» στον Άγιο Αθανάσιο στην Λεμεσό η ΕΔΕΚ. 

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση της ΕΔΕΚ ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος μέσα από έγγραφα που περιλαμβάνονται στο «Φάκελο της Κύπρου», ανέλυσε τα όσα προηγήθηκαν του πραξικοπήματος και της εισβολής. 

«Είναι ξεκάθαρο πια, ότι με αυτό το περιεχόμενο το οποίο σήμερα συζητάτε είναι μια καθαρά τουρκικής προέλευσης λύση η οποία κατατέθηκε επίσημα από το 1964 αρχικά και το 1967 στην συνέχεια», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε επίσης πως το 1974 δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά το αποκορύφωμα μιας συνομωσίας που ξεκίνησε από παλιά και σταδιακά αναβαθμίστηκε. 

«Η μνήμη να μένει άσβεστη η μνήμη να παραμένει σταθερή ,γιατί λαός που ξεχνά δεν έχει μέλλον δεν έχει προοπτική για αυτό οφείλουμε να μεταφέρουμε αυτές τις μνήμες στη νέα γενιά», είπε χαρακτηριστικά. 

«Σήμερα είναι μέρα μνήμης και δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν πρέπει ποτέ να διαγραφεί διότι η προδοσία της χούντας και τον εδώ συνεργατών της έφεραν μια ανείπωτη καταστροφή στην Κύπρο», δήλωσε ο Δήμαρχος Πολεμιδιών και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Λεμεσού, Νίκος Αναστασίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.