Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ελευθερες ψυχες φωτογραφια

«Από τη γειτονιά σου στην Ευρώπη». Νέοι ηλικίας 15 -35 ετών που ζουν στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και να αποτυπώσουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό την καθημερινότητα τους, τα ταξίδια, τις εξερευνήσεις και όλα όσα θέλουν να δείξουν και να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 12 Ιουλίου 2022 έγινε αξιολόγηση των φωτογραφιών που συμμετείχαν στον 7ο φωτογραφικό διαγωνισμό με τίτλο «Από τη γειτονιά σου στην Ευρώπη».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 που έχει στόχο να αναδείξει τη συμμετοχή της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο εις μνήμη του Θρασύβουλου Θρασυβούλου, Εκτελεστικού Γραμματέα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 92 συμμετοχές με 335 φωτογραφίες.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο κύριος Δημήτρης Πιερή (επαγγελματίας φωτογράφος), η κυρία Έλενα Καλουτσίδου εκ μέρους της οικογένειας Θρασυβούλου και ο Στέλιος Παπαπέτρου εκ μέρους του ΟΝΕΚ. H αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε βάσει των Όρων του Διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΟΝΕΚ.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε τις ακόλουθες φωτογραφίες:

Α’ κατηγορία: 15-19 χρονών (Τιμητικό έπαθλο εκ μέρους της οικογένειας του Θρ. Θρασυβούλου)

Ηλιάνα Προδρόμου «Η αναμονή της σιταροπούλας»

σιταροπουλα φωτογραφια

Β’ κατηγορία: 20-35 χρονών

1ο Βραβείο: Νικόλας Γεωργίου «Solo»

σολο φωτογραφια

2ο Βραβείο: Παναγιώτα Τσαφαρά «Ελεύθερες Ψυχές»

ελευθερες ψυχες φωτογραφια

3ο Βραβείο: Σωτηρία Βορκά «Building Bridges»

γεφυρες