Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα κατεχομενα

Απόψε τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον «πρόεδρο» της «αρχής ηλεκτρισμού», Χασάν Άκγιγιτ ο ανεφοδιασμός με καύσιμα του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στην Τράπεζα της Κερύνειας.

Σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ» σήμερα ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και το πλοίο Can ka που συνοδεύεται από δύο ρυμουλκά, εκφορτώνει από χθες στον σταθμό, περίπου 13.000 καύσιμα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει σήμερα ότι το πλοίο είναι δυναμικότητας 30.000 τόνων παρά το γεγονός ότι ο τερματικός σταθμός στη Τράπεζα της Κερύνειας έχει κατασκευαστεί για πλοία δυναμικότητας 14.000 τόνων. Το πλοίο τραβήχτηκε με σκοινιά, τοποθετήθηκαν αγωγοί και άρχισε τελικώς η μεταφορά των καυσίμων.

Προσθέτει ότι παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για πιθανούς κινδύνους και περιβαλλοντικές καταστροφές λόγω του μεγέθους του πλοίου, η διαδικασία μεταφοράς συνεχίστηκε κανονικά. Να σημειωθεί ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας να πραγματοποιηθεί εντός 20 – 32 ωρών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το πρώην «μέλος» της «αρχής ηλεκτρισμού» Γιουσούφ Αβτζίογλου, μίλησε στην Kıbrıs TV και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία μεταφοράς καυσίμων θα σταματήσει σε περίπτωση που «χαλάσει» ο καιρός και θα ξεκινήσει ξανά όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αβτζίογλου σημείωσε ότι «αυτοί που αποκαλούνται κυβέρνηση, συνεχίζουν να παίζουν τζόγο με την υγεία και το περιβάλλον μας».

Επιπρόσθετα, το «επιμελητήριο περιβαλλοντολόγων» και «το επιμελητήριο των γεωλόγων» προειδοποίησαν για υψηλό κίνδυνο διαρροής καυσίμων.