Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ναυαγοσωστης πυργος

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για ναυαγοσώστες εξήγγειλε την Δευτέρα η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Οι ναυαγοσωστικοί πύργοι είναι υποστελεχωμένοι, αναφέρει στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού.

Στην ανακοίνωση της, η επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού καλεί τους ενδιαφερόμενους, που πληρούν τα καθορισμένα κριτήρια για τη θέση «ναυαγοσώστη» να υποβάλουν το ειδικό έντυπο «Αίτηση για απασχόληση στη θέση ναυαγοσώστη», μέχρι τις 20 Ιουλίου, μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μεταξύ άλλων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατέχουν εν ισχύ αναγνωρισμένο δίπλωμα, αντίστοιχο του 4ου μεταλλίου (αργυρού) ή και επαγγελματία ναυαγοσώστη παραλίας, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής.

Ωστόσο, λόγω της υποστελέχωσης, έχει εξασφαλιστεί ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτό το 3ο, 2ο ή 1ο μετάλλιο , νοουμένου ότι έχει πρώτα εξαντληθεί ο σχετικός κατάλογος των επιτυχόντων υποψηφίων με 4ο μετάλλιο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού, Πάμπος Παναγή, μέχρι στιγμής εργοδοτούνται 55 ναυαγοσώστες, ενώ θα έπρεπε ο αριθμός τους να φτάνει τους 84. Επίσης, συνέχισε, από τους συνολικά 24 ναυαγοσωστικούς πύργους, οι επτά θα έπρεπε να λειτουργούν με το σύστημα βάρδιας, κάτι που γίνεται μόνο στον ναυαγοσωστικό πόστο στην Ακτή Ολυμπίων και στην παραλία του Κουρίου.

Οι ναυαγοσώστες, σημείωσε, ζητούν άμεση πρόσληψη προσωπικού, περισσότερα πόστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπου υπάρχουν χειμερινοί κολυμβητές, αύξηση  των δωδεκάμηνων ναυαγοσωστών, από 10 σε 20 άτομα και εξαίρεση ατόμων που δεν υπηρετούν σε ναυαγοσωστικά πόστα από τη δύναμη της μονάδας.

Ο κ. Παναγή εξέφρασε τη θέση ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών είναι άμεσα συνυφασμένη με την έλλειψη των αναγκαίων κινήτρων, με αποτέλεσμα αρκετά πρόσωπα που κατέχουν τα προσόντα, να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

*Πηγή: ΚΥΠΕ