Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αλκοολ οδηγηση

Αύξηση του αριθμού των ατόμων που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών έχει οδηγήσει σε αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, από τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρει η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, η οποία εντείνει την αστυνομική παρουσία της στους δρόμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας των ΒΒ, σε διάστημα τριών μηνών συνελήφθησαν συνολικά 51 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ή και των δύο, στις πολυσύχναστες περιοχές του Ladies Mile και στο Τραχώνι.

Τον περασμένο μήνα, προστίθεται, πρόστιμα έως και €600 επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο των ΒΒ στους παραβάτες και σύμφωνα με τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Πανίκο Παναγή, η αύξηση σε αυτού του είδους παραβάσεις πρέπει να σταματήσει, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ατυχημάτων.

«Ως αστυνομία των ΒΒ, προτρέπουμε τους οδηγούς να σκέφτονται την ασφάλεια τους καθώς και την ασφάλεια των άλλων και να αποφεύγουν να καταναλώνουν αλκοόλ όταν θα καθίσουν στο τιμόνι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχει αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων σε όλο το νησί «και πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα απολαύσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι με τις οικογένειες μας».

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος της αστυνομίας των ΒΒ επιβεβαίωσε επίσης ότι θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους, όπου εντοπίζεται εντονότερα το πρόβλημα.