Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4

Κατάρρευση και δεύτερου μπαλκονιού μέσα σε λίγες ώρες στην Πάφο. Τα χαλάσματα έπεσαν στην πέργολα εστιατορίου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό δύο θαμώνων.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν διάφορα βίντεο, τα οποία καταγράφουν καρέ καρέ την πτώση, και την έντονη ανησυχία που αυτή προκάλεσε σε διερχόμενους της περιοχής.

Αστυνομία και Πυροσβεστική διεξάγουν έρευνες, με τον Δήμαρχο Πάφου να είναι πυρ και μανία και να τα βάζει με το Κράτος και τους ιδιοκτήτες των κτιρίων.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι ευθύνη της κάθε οικοδομικής Αρχής αποτελεί μεταξύ άλλων, ο εντοπισμός, έλεγχος και η λήψη μέτρων για τις επικίνδυνες οικοδομές 

και ότι 

Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις τα υποστατικά των οποίων τα μπαλκόνια κατέρρευσαν, εμπίπτουν στα δημοτικά όρια του Δήμου Πάφου και ως εκ τούτου, ο Δήμος Πάφου σαν η αρμόδια Αρχή οφείλει να προβεί στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες. 

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, προστίθεται, ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σήμερα επιστολή στο Δήμαρχο Πάφου, ζητώντας ενημέρωση για τις όποιες ενέργειες του, καλώντας τον παράλληλα ως την αρμόδια αρχή, να προβεί σε όλα όσα ο νόμος ορίζει.