Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παφος

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος προέβη σε καταγγελίες και εκπέμπει SOS στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης των αιτητών ασύλου. Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων από κατάρρευση μπαλκονιού σε παλιά πολυκατοικία προειδοποίησε ότι θα θρηνήσουμε θύματα και προανήγγειλε την έξωση 300 ατόμων που διαμένουν σε ακατάλληλο κτίσμα, πρώην ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην συγκεκριμένη πολυκατοικία που κατέρρευσε το μπαλκόνι μένουν πάνω από 120 άτομα, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ακόμη και κρεβάτια στα μπαλκόνια καθώς και αρκετά είχαν μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους.
 

«Διέμεναν στο διαμέρισμα που είναι μόνο δύο υπνοδωματίων, 12 άτομα, ενάμισι χρόνο πριν, όταν το επισκέφτηκα», ανέφερε.

Ο κ. Φαίδωνος εκπέμπει SOS, καθώς όπως είπε θα θρηνήσουμε θύματα όταν αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε χώρους ακατάλληλους για την ανθρώπινη διαβίωση.

«Εμένα αν με έβαζες να μείνω σε τέτοιο διαμέρισμα θα ξεκινούσα τα ναρκωτικά για να ξεχνώ και να μπορώ να κοιμάμαι το βράδυ. Μόνο αν είσαι μεθυσμένος μπορείς να κοιμηθείς σε τέτοιους χώρους», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το περιστατικό, αναφέρθηκε και σε ένα πρώην ξενοδοχείο που έχει μετατραπεί σε χώρο που ενοικιάζεται σε αιτητές ασύλου και είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη διαβίωση.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι, «οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους δεν συνεργάζονται για να γίνει έξωση. Σήμερα έδωσα οδηγίες, όχι με αφορμή το περιστατικό, αλλά για να εκθέσω δημόσια όσους δεν συνεργάζονται. Ως δήμος Πάφου και ως δήμαρχος θα εκθέσω στα μάτια της κοινής γνώμης και με όλα τα νόμιμα μέσα, θα κάνω έξωση 300 ατόμων από το πρώην ξενοδοχείο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι, «όταν βγάλουμε τα 300 άτομα έξω θα μας πουν ρατσιστές. Ρατσιστές είναι αυτοί που αφήνουν αυτά τα άτομα να μένουν σε ακατάλληλους χώρους».

Μίλησε για ένα κράτος που βρίσκεται υπό σύγχυση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ενώ διαβεβαίωσε πως θα προβεί αν όχι σήμερα, από βδομάδας στην έξωση, και όταν γίνει αυτό τα άτομα που θα επηρεαστούν, πρέπει να έχουν άλλη, κατάλληλη στέγη.