Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μοτοσικλετιστης

Υποβλήθηκαν 2.629 αιτήσεις για επιχορήγηση αγοράς αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστή, εκ των οποίων οι 153 αφορούν την κατηγορία χαμηλής ισχύος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Σε γραπτή του δήλωση, ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Καρούσος εκφράζει ικανοποίηση για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους μοτοσικλετιστές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο αριθμός των αιτήσεων θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και αποδεικνύει ότι οι μοτοσικλετιστές αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα χρήσης επιπρόσθετου εξοπλισμού για την ασφάλειά τους στο οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι λόγω μεγαλύτερου του προκαθορισμένου αριθμού αιτήσεων, τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση και οι αιτητές που θα λάβουν προέγκριση θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά (email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της κλήρωσης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στους αιτητές που θα λάβουν προκαταρκτική έγκριση θα δοθεί στη συνέχεια περίοδος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, για υποβολή των δικαιολογητικών στοιχείων για την αγορά εξοπλισμού και στοιχείων λογαριασμού πληρωμής για καταβολή της χορηγίας. Οι αιτητές που θα εξασφαλίσουν προέγκριση, αλλά δεν θα προβούν σε αγορά ή δεν θα υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία και παραστατικά εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, δεν θα λάβουν την επιδότηση και το δικαίωμα θα δίνεται σε επιλαχόντες.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εκφράζει ικανοποίηση για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους μοτοσικλετιστές.

«Το Σχέδιο εμπίπτει στη στρατηγική και τις πολιτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, για βελτίωση των συνθηκών στο οδικό δίκτυο για την προστασία όλων των χρηστών. Στόχος μας είναι η παροχή των εργαλείων που θα διασφαλίσουν τη μέγιστη προστασία των μοτοσικλετιστών, ως η πιο ευάλωτη ομάδα χρηστών στους δρόμους», σημειώνει.

Ο κ. Καρούσος αναφέρει ότι η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και η καλλιέργεια της ορθής κουλτούρας στο οδικό δίκτυο, είναι εξίσου ευθύνη του Κράτους, της κοινωνίας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.