Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρουσος

Θέματα που άπτονται των αερομεταφορών, της τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα για τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, συζήτησαν ΠΑΣΥΞΕ και Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΞΕ, υπό τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Χάρη Λοϊζίδη, με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, «τον οποίο καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν για τη συμβολή του στη λήψη εκείνων των πολιτικών αποφάσεων και μέτρων στήριξης για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας και ανάπτυξης των αερομεταφορών από την περίοδο της πανδημίας και κατ’ επέκταση την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και ανταλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων που άπτονται των αερομεταφορών, της τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα για τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε εκτενή ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ «Fit for 55» για το οποίο η Κύπρος ανέπτυξε πρωτοβουλία, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε μετριασμό του κόστους στις αερομεταφορές για να διασφαλιστεί ότι η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί αρνητικά στο βαθμό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΞΕ τόνισαν την ανάγκη για έγκαιρη λήψη εκείνων των πολιτικών αποφάσεων που χρειάζονται για να αντιμετωπισθεί η παρατεταμένη κρίση στην οικονομία και ειδικά στον ευαίσθητο τουριστικό τομέα, σε σχέση με τα κόστη των αερομεταφορών.