Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αποπειρα φονου οροκλινη λαρνακα αστυνομια

Ένα 24ώρο μετά τη απόπειρα δολοφονίας εναντίον 30χρονου από την Ρουμανία, με την τοποθέτηση από αγνώστους εκρηκτικού μηχανισμού στο όχημα του, και οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι.

Το μεσημέρι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και του έλαβαν κατάθεση.

Ο 30χρονος φαίνεται να επιμένει στα όσα είχε αναφέρει και χθες προφορικά. Ότι δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να τον ήθελαν νεκρό.

Ύποπτες κινήσεις και οχήματα

Οι ανακριτές πλέον προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν γύρω από την υπόθεση σε τεκμήρια αλλά και υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Σε αυτά ψάχνουν πιθανές ύποπτες κινήσεις στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες αλλά και αν κάποιοι παρακολουθούσαν τον 30χρονο αφού το ενδεχόμενο η βόμβα να ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο κερδίζει έδαφος.

Τεκμήρια και κατεύθυνση 

Αρκετά από τα τεκμήρια βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων στο αρχηγείο αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί ο τύπος των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και ο πιθανός τρόπος ενεργοποιήσεις.

«Παραλαμβάνονται κάποια κλειστά κυκλώματα τα οποία ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουν το ανακριτικό έργο. Ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος εξερράγη την ώρα που το όχημα κινείτο με οδηγό το συγκεκριμένο πρόσωπο και το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός μας δίνουν μια κατεύθυνση για τις προθέσεις των προσώπων αυτών γι’ αυτό και εμείς η υπόθεση που διερευνούμε είναι της απόπειρας φόνου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Στο ΤΑΕ Λάρνακας ξεσκονίζουν παλαιές υποθέσεις με εκρηκτικές ύλες αφού δεν αποκλείεται όπως μας έλεγε αρμόδια πηγή η άκρη του νήματος να κρύβεται σε κάποια από αυτές.