Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Ενώπιον δικαστηρίου τελικά, αφού πρώτα εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, που έκρινε ότι είναι ικανός να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία ο 39χρονος που συνελήφθη χθες, ως ύποπτος για την πρόκληση τριών πυρκαγιών σε διάστημα μόλις δύο ωρών στη Λεμεσό.

Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του αδικήματος και του γεγονότος ότι τέτοιου είδους πράξεις προκαλούν μεγάλες καταστροφές, διέταξε την κράτηση του υπόπτου για περίοδο τριών ημερών.

«Λήφθηκε πληροφορία ότι στην περιοχή των πυρκαγιών είχε θεαθεί να κινείται ύποπτα ένα συγκεκριμένο όχημα του οποίου ο ιδιοκτήτης κλήθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό για ανάκριση όπου ομολόγησε ότι αυτός ήταν το πρόσωπο το οποίο άναψε την φωτιά και στις τρεις περιπτώσεις», δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία, ο φερόμενος ως ύποπτος, παραδέχτηκε ότι με την χρήση αναπτήρα προκάλεσε φωτιά, αρχικά σε μία περίπτωση στην ορεινή Λεμεσό και αργότερα σε άλλες δύο τοποθεσίες, θέτοντας σε κινητοποίηση τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, που ανέλαβαν την υπόθεση, διερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο ο 39χρονος να ευθύνεται και για άλλες πυρκαγιές που ξέσπασαν κακόβουλα στην επαρχία Λεμεσού, τόσο κατά την φετινή όσο και την περσινή περίοδο.

«Είχε δώσει κάποιους ισχυρισμούς σε σχέση με τον τρόπο που έθεσε τις φωτιές», σημείωσε ο Λευτέρης Κυριάκου.

Ανακρινόμενος, λίγο μετά την σύλληψη του και ερωτηθείς γιατί προκάλεσε τις φωτιές, είπε στην αστυνομία ότι ενώ περνούσε από την περιοχή για να μεταβεί στην εξοχική του κατοικία αντιλήφθηκε ξηρά χόρτα τα οποία εμπόδιζαν την ορατότητα στο δρόμο και αποφάσισε να τα κάψει.