Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νηπιαγωγείο

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο, κατατίθεται προς έγκριση, η πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, για την επιδότηση οικογενειών, ώστε τα παιδιά τους να φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Αυτό ανακοίνωσε η Υφυπουργός Αναστασία Ανθούση, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, και πρόσθεσε πως αναμένεται να στηριχθούν περίπου 16.000 παιδιά για να φοιτήσουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Σε σχέση με τη μηχανογράφηση των αιτήσεων του ΕΕΕ, ανέφερε ότι θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή, χωρίς όμως να σταματήσει η λειτουργία και των κέντρων εξυπηρέτησης, για να εξυπηρετούνται φυσικά οι αιτητές που δυσκολεύονται. 

Φωτεινή Τσιρίδου, Βουλεύτρια ΔΗΣΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ακούσει ότι προχωρά και η νέα νομοθεσία για την αναδοχή. Γίνεται και μελέτη οικονομικών μοντέλων για αναπροσαρμογή ορισμένων επιδομάτων

Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση και καταβολή των επιδομάτων, η κυρία Ανθούση είπε ότι από τον Σεπτέμβριο, θα στελεχωθούν επαρκώς όλες οι επαρχίες με Λειτουργούς, που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων. 

Χρίστος Χριστόφιας, Βουλευτής ΑΚΕΛ

Απέναντι μας βρίσκονται οι δυσλειτουργίες του συστήματος, η άσκοπη ταλαιπωρία των αιτητών, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων. 

Ανδρέας Αποστόλου, Βουλευτής ΕΔΕΚ

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε πολιτικές για τη στήριξη των οικογενειών. 

Το νομοσχέδιο για την γονική άδεια, η οποία θα ισχύει μέχρι τα παιδιά να συμπληρώσουν τα 8 τους χρόνια, και που θα έχει διάρκεια 18 βδομάδων, είτε για την μητέρα είτε για τον πατέρα, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την μεθερχόμενη Πέμπτη.