Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Έμφραγμα» προκλήθηκε σήμερα το πρωί από την τρίωρη στάση εργασίας των ιατρών στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με τους ίδιους να δηλώννουν πως έφτασαν στα όρια τους, και τον ΟΚΥπΥ να αντικρούει τις επιθέσεις.

Στο όλο θέμα παρεμβαίνει ενεργά το Υπουργείο Υγείας,  με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου στο τραπέζι του διαλόγου θα παρακαθίσουν ο ΟΚΥπΥ και οι συντεχνίες των ιατρών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, «στόχος η επίλυση των προβλημάτων που καταγράφονται στα ΤΑΕΠ και την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς».

Μέσα σε όλα αυτά, ο Οργανισμός θα έχει συνάντηση αύριο με τις συντεχνίες των ιατρών, τόσο την ΠΑΣΥΚΙ, όσο και την ΠΑΣΥΔΥ, όπου όλα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος.

Με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε πως η αυριανή σύσκεψη έχει από μέρες συγκληθεί, και πως θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τους γιατρούς και θα δοθούν απαντήσεις σε όσα ζητήματα εγερθούν. 

Αναρωτήθηκε, δε, «ποια η σκοπιμότητα να προβούν οι γιατροί σε στάση εργασίας μια μέρα πριν την καθορισμένη συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού».

Ερωτηθείς αν η εξέλιξη με τη στάση εργασίας θα δυσκολέψει τη διεξαγωγή της αυριανής σύσκεψης, ο κ. Χαριλάου απάντησε ότι όταν υπάρχει καλή θέληση και πρόθεση, όλα επιλύονται στο τραπέζι του διαλόγου. «Όταν προσέρχεσαι για διάλογο με αφορισμούς και χαρακτηρισμούς, τόσο για τα μέλη του Δ.Σ. όσο και για τη διοικητική ομάδα του ΟΚΥπΥ, τότε νομίζω ότι τα πράγματα πιθανόν να δυσκολεύουν», σημείωσε.