Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος κάλεσε όσους πρόσφυγες έχουν κάνει μικροπαρεμβάσεις στα υποστατικά τους, να αποταθούν από αύριο στις αρμόδιες υπηρεσίες και να ζητήσουν την έκδοση του τίτλου τους με υποσημείωση.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, είπε ότι αν κάποιοι ανήγειραν ένα επιπλέον δωμάτιο ή έχουν κλείσει ένα μπαλκόνι, θα μπαίνει πλέον σημείωση και θα εκδίδεται ο τίτλος ιδιοκτησίας, όπως τους λέχθηκε από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πολύ δύσκολα θα εκδοθούν τίτλοι γιατί υπάρχουν επεμβάσεις σε χώρους πρασίνου, σε πεζοδρόμια, σε ξένη ιδιοκτησία. Για αυτές τις περιπτώσεις, είπε ότι θα πρέπει να γίνει διαβούλευση για να αποκατασταθεί οποιαδήποτε παρανομία και να πάρουν τους τίτλους τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις στην έγκριση πιστοποιητικών μίσθωσης και τίτλων σε προσφυγικούς οικισμούς παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνονται από πλευράς κυβερνητικών τμημάτων και πολιτικών προϊσταμένων. Διαπιστώθηκε όπως είπε ότι δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αν συνεχίσουν να εργάζονται με αυτούς τους ρυθμούς.

Σημείωσε ότι εκκρεμούν σε συνοικισμούς αυτοστέγασης και προσφυγικούς συνοικισμούς κάπου 9000 πιστοποιητικά μίσθωσης και τίτλοι ιδιοκτησίας. Πέρυσι, πρόσθεσε, εκδόθηκαν μόλις 180. Διερωτήθηκε αν κάποιος «κυπροποιημένος καταζητούμενος της Ιντερπόλ θα περίμενε τόσα χρόνια να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας του».

Ανέφερε ακόμα ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης δεν θα αντιμετωπιστεί ποτέ αν δεν προχωρήσει το θέμα της στελέχωσης του προσωπικού στο κτηματολόγιο. Δήλωσε επίσης ετοιμότητα να στηρίξουν αύξηση στον προϋπολογισμό του 2023 του κονδυλίου για το προσωπικό του κτηματολογίου που ασχολείται με την έκδοση τίτλων σε προσφυγικούς οικισμούς.