Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τροχαιο αγια ναπα buggy

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα και στοίχησε τη ζωή τουρίστριας από τη Σουηδία που βρισκόταν στην Κύπρο για τις διακοπές της.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ανεπαρκή την ποινή για το θανατηφόρο ατύχημα, είδηση την οποία γνωστοποίησε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μέσω σχετικής ανάρτησης στο Twitter.

«Μετά από μελέτη της απόφασης και κρίνοντας την ποινή ως ανεπαρκή, ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε Βρετανό τουρίστα που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τουρίστρια στην Αγία Νάπα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι, στον άνδρα είχε υποβληθεί 12μηνη ποινή φυλάκισης, με την οικογένεια να καταγγέλλει προ ημερών κατάφωρη προσβολή της μνήμης της 46χρονης γυναίκας.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης 46χρονης αναφέρθηκε πως «παρά το γεγονός ότι υπήρχε μαρτυρία στη βάση της οποίας αποδεικνύεται ότι ο εν λόγω οδηγός ξεκάθαρα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών όταν προκάλεσε το δυστύχημα, αυτό δεν λήφθηκε υπόψη ούτε από την Κατηγορούσα Αρχή»

Επίσης, στην ανακοίνωση αναγράφονταν άλλοι τέσσερις λόγοι που δεν λήφθηκαν υπόψη από το Δικαστήριο στην επιβολή ποινής, σημειώνοντας ότι αναμένουν από τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει σε Έφεση της Ποινής που επιβλήθηκε στον Άγγλο οδηγό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τροχαίο ατύχημα έγινε στην Αγία Νάπα, όταν 25χρονος οδηγός buggy παρέσυρε τουρίστρια από τη Σουηδία τραυματίζοντας την θανάσιμα και ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή για να συλληφθεί λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 4ης Μαΐου.

Σε έλεγχο αλκοτέστ που του διενεργήθηκε η ένδειξη ήταν 44 mg, με ανώτατο όριο τα 9mg, την ίδια ώρα ο άνδρας εντοπίστηκε θετικός στην κάνναβη.