Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο The 26th Annual Economist Government Roundtable μεταξύ 5 και 7 Ιουλίου στο Λαγονήσι.

Ανακοίνωση από το Υφυπουργείο αναφέρει ότι ο κ. Κόκκινος θα συμμετέχει σε συζήτηση πάνελ με τίτλο: “Digital transformations in the pipeline”.

Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, Λεωνίδα Χριστόπουλο, και την Καθηγήτρια Βιοηθικής στο Eλβετικό Oμοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, Έφη Βαγενά, θα συνομιλήσουν με εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας αναφορικά στις διεθνείς τάσεις, προκλήσεις και εξελίξεις που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το πάνελ του συνεδρίου εστιάζει στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αναδύονται στη μετα-πανδημία εποχή, καθώς και στον καίριο ρόλο της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης στην οικοδόμηση πιο βιώσιμων και ανθεκτικών μοντέλων ανάπτυξης για τις σύγχρονες οικονομίες.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις και επαφές με ομολόγους του, κρατικούς αξιωματούχους και διεθνείς επιχειρηματικούς παράγοντες.