Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαραθωνιος λεμεσου

Στον ΓΣΟ και την εταιρεία  DMC SAS Event Ltd βρίσκεται πλέον η μπάλα για την συνέχιση της συνεργασίας τους για τον καθόλα επιτυχημένο θεσμό του Μαραθωνίου Λεμεσού, μετά την σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λεμεσού, ΓΣΟ, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ, η οποία θέτει τη διοργάνωση σε νέες βάσεις.

Η ευχή όλων, όπως διαφάνηκε κατά τη διάσκεψη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, είναι όπως ξεπεραστούν οι διαφωνίες που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες με την εδώ και 11 χρόνια ανάδοχο εταιρεία, μετά την απόφαση του ΓΣΟ να μην ανανεώσει τη συμφωνία συνεργασίας και να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων, την ώρα που στο προσκήνιο είχε εμφανιστεί νέος προσφοροδότης.

Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε  τη χαρά του «γιατί σήμερα είμαστε όλοι μαζί, αναλαμβάνοντας μια ιστορική ευθύνη που δεν είναι άλλη από το να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε ο Μαραθώνιος Λεμεσού, ο πιο πετυχημένος μαραθώνιος στην Κύπρο και όχι μόνο, να συνεχίσει να διοργανώνεται με ολοένα και πιο αυξανόμενη επιτυχία».  

«Ο Μαραθώνιος Λεμεσού πέτυχε γιατί τον χαρακτηρίζει μια πρωτοφανής συλλογικότητα και τυγχάνει καθολικής στήριξης από όλους τους φορείς και διοργανωτές», είπε και διαμήνυσε προς όλους όσοι ρωτούν σε ποιόν φορέα ανήκει τελικά η διοργάνωση, ότι «ο Μαραθώνιος Λεμεσού ανήκει στη Λεμεσό». «Ο κάθε φορέας έχω τον συγκεκριμένο, διακριτό του ρόλο, αλλά και όλοι μαζί έχουμε έναν συλλογικό ρόλο, που είναι και η δύναμη της διοργάνωσης», συμπλήρωσε.

Όλα αυτά, συνέχισε, είναι τα συστατικά στοιχεία που έχουν κάνει τον Μαραθώνιο Λεμεσού να είναι ο καλύτερος της χώρας μας και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι με την σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας «αρχίζει ένας νέος κύκλος για τον Μαραθώνιο Λεμεσού, ο οποίος θα κτίσει πάνω στο παρελθόν και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες, ώστε η διοργάνωση να φτάσει ακόμα πιο ψηλά».

Η υπογραφή του μνημονίου, υπέδειξε, είναι το πρώτο βήμα αυτής της νέας προσπάθειας, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι, να καταλήξουν σε συμφωνία ο ΓΣΟ «ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα», με τους υποψήφιους αναδόχους, με προτεραιότητα την εταιρεία DMC SAS Event Ltd, την οποία ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του μαραθωνίου.

Λέγοντας πως «δεν ήταν απλή αυτή η διαδικασία, η οποία χρειάστηκε θέληση, χρόνο, υπέρβαση, από όλους, πολλών ζητημάτων», ο κ. Νικολαϊδης εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως υπερίσχυσε και θα υπερισχύσει η κοινή αγάπη όλων για τη Λεμεσό και πως «με την καλή θέληση και τη στήριξη όλων μας, θα υπάρχει κατάληξη σε μια συμφωνία για να αρχίσει η νέα εποχή του Μαραθώνιου Λεμεσού».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Λεμεσού εξήγησε ότι το μνημόνιο συνεργασίας καθορίζει ως συνδιοργανωτές τους τέσσερις φορείς, με τον ΓΣΟ «να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων», ενώ θα συσταθεί επιτροπή που θα διαχειριστεί την στρατηγική ανάπτυξης του μαραθώνιου.

«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και όροι για την συμφωνία με την διοργανώτρια εταιρεία, όπως σε ό,τι αφορά τον ποιοτικό έλεγχο και τις υποχρεώσεις της, τον απολογισμό της για κάθε διοργάνωση κλπ», πρόσθεσε.

Σαν ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου «Ολύμπια», είχαμε σοβαρές δυσκολίες και προβλήματα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του, Κυριάκος Τσολάκης, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, με την υπογραφή του μνημονίου, θα δοθούν οι δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του Μαραθωνίου Λεμεσού.

«Οι συζητήσεις που έγιναν για πέντε με έξι μήνες έχουν αποφέρει ένα αποτέλεσμα το οποίο περιορίζει κάποιες εξουσίες ή δυνατότητες και τις διαμοιράζει», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος ελπίζει να μην προκύψουν άλλα εμπόδια «για να προχωρήσουμε στο δεύτερο στάδιο, της υπογραφής της συμφωνίας με την εταιρεία».

Από την περασμένη Τετάρτη, συνέχισε, έχει αποσταλεί ένα προσχέδιο της συμφωνίας στην εταιρεία και μέχρι μεθαύριο θα πρέπει να υπάρξει κατάληξη, καθώς ο χρόνος πιέζει για τον επόμενο μαραθώνιο, που έχει προγραμματιστεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Ευχαρίστησε, επίσης, την ΚΟΕΑΣ που έχει καθορίσει τον Μαραθώνιο της Λεμεσού ως τον επίσημο μαραθώνιο της Κύπρου και τον Αντιδήμαρχο Λεμεσού, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη, για τη βοήθεια του σε ό,τι αφορά τη νομική πτυχή του ζητήματος.

Ικανοποίηση για τη συνομολόγηση του μνημονίου συνεργασίας εξέφρασαν και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού, Ανδρέας Τσουλόφτας και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου.

«Ο Μαραθώνιος Λεμεσού έχει πετύχει να είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου», είπε ο κ.Τσουλόφτας και διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει τη διοργάνωση, η οποία «προσφέρει τα μέγιστα σε θέματα προβολής της πόλης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση».

«Χαίρομαι γιατί για να φτάσει στα επίπεδα που είναι σήμερα η Λεμεσός οφείλεται στο γεγονός πως υπήρχε πάντοτε ομόνοια και όλοι οι φορείς ήταν πάντοτε ενωμένοι και διεκδικητικοί», είπε εξάλλου ο Τώνης Αντωνίου, σημειώνοντας ότι, «σήμερα επιβάλλεται να ανταγωνιστούμε πολλούς άλλους προορισμούς και γι' αυτό θεωρούμε ότι είναι ένα ύψιστο τουριστικό προϊόν για τη Λεμεσό».

Η διάσκεψη Τύπου πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του διευθυντή  της DMC SAS Event Ltd, Σπύρου Σπύρου, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και υπογραφή συμφωνίας για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού.

«Το γεγονός είναι ότι, αν οι φορείς της πόλης στηρίζουν τον μαραθώνιο, οι προοπτικές του πολλαπλασιάζονται και είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά», είπε και σημείωσε ότι ο χρόνος πιέζει, γιατί η διοργάνωση χρειάζεται προετοιμασία πολλών μηνών.

Ωστόσο, σημείωσε, η εταιρεία εργάζεται για τον επόμενο μαραθώνιο εδώ και καιρό και δεν αναμένει να προκύψουν προβλήματα, εφόσον συνομολογηθεί η συμφωνία με τον ΓΣΟ.

Ερωτηθείς για το λόγο που έχει αφαιρεθεί το ακρωνύμιο του ΓΣΟ από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες, ο κ. Σπύρου ανέφερε πως αυτό αφορά μια τυπική διαδικασία, από τη στιγμή που δεν είχε ανανεωθεί η συνεργασία.

Τα αμέσως επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα καθώς θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα συνομολογηθεί η πολυαναμενόμενη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΓΣΟ και της εταιρείας, στη βάση του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε τη Δευτέρα.

μαραθωνιος λεμεσου
μαραθωνιος λεμεσου
μαραθωνιος λεμεσου
μαραθωνιος λεμεσου