Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φονικη πυρκαγια αρακαπας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Ιουλίου, οι οποίες έπληξαν οκτώ χωριά της Ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Σωματείο Φοίνιξ διοργάνωσαν σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Πριν-Κατά τη Διάρκεια-Μετά».

«Καταγράφονται πάρα πολλά μηνύματα, τα μηνύματα έχουν να κάνουν, όσο αφορά τη δουλειά μου και περιβαλλοντικά στο πως φαίνεται ότι η γη αναγεννάται αλλά και το πως ορισμένα των τεμαχίων δεν έχουν επηρεαστεί από την πυρκαγιά και ο λόγος που δεν έχουν επηρεαστεί είναι γιατί είχαν φροντίδα», είπε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου.

«Ο πόνος αυτής της πυρκαγιάς αλλά και η ενσυναίσθηση γέννησε την ελπίδα για μια ενωμένη προσπάθεια, ως προς ένα πιο ποιοτικό αύριο για όλους μας, μια επόμενη μέρα που θα είμαστε όλοι συνδημιουργοί της περιοχής μας ακριβώς όπως τη φανταζόμαστε», δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Φοίνιξ, Χριστίνα Μιχαήλ.

Το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης, στο Δημοτικό Σχολείο Οράς και η οποία θα παρουσιαστεί σε όλες τις Πυρόπληκτες Κοινότητες και σύμφωνα με τους διοργανωτές μέσα από την Έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απεικονίσουν το μέλλον της περιοχής, μετατρέποντάς την από «ευάλωτη» σε «Πρότυπο Ανάπτυξης». Εμφανώς συγκινημένος και ο κοινοτάρχης της Οράς.

«Εγώ προσωπικά ακόμα δεν το ξέχασα ούτε το ξεπέρασα. Δεν ξέρω πόσος καιρός θα πάρει ακόμα. Είχαμε κι άλλες πυρκαγιές αλλά δεν περιμέναμε αυτό το πράγμα. 65 χιλιόμετρα να χαθούν», τόνισε ο Κοινοτάρχης της Οράς, Άριστος Μιλτιάδους.

Στόχος της έκθεσης είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η αναγέννηση και η αναδιοργάνωση των χωριών αυτών πρέπει να συνεχιστεί, μέσα από συνεργασίες και δράσεις και πως μετά από κάθε «καταστροφή» ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας.

εκθεση φωτογραφιας πυρκαγια
εκθεση φωτογραφιας πυρκαγια
εκθεση φωτογραφιας πυρκαγια
εκθεση φωτογραφιας πυρκαγια