Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αεροδρομιο φρανκφουρτης

Χάος επικρατεί σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια με απανωτές και πολύωρες καθυστερήσεις σε πτήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών. Θύματα της ταλαιπωρίας και η αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 29η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη. Η εξαμελής ομάδα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αποτελείται από τους βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Κυριάκο Χατζηγιάννη, Χρίστο Σενέκη και τρεις λειτουργούς της Βουλής, εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 48 ώρες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αφού έχασαν την πτήση τους για το  Μπέρμιγχαμ, λόγω καθυστέρησης στην πτήση τους από το αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Το παράπονο το δικό μου είναι η ψυχρότητα, η απάθεια, η αδιαφορία, η έλλειψη επαγγελματισμού, αναφερόμαστε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.  Ειλικρινά εκπλήττομαι να ζω αυτή την κατάσταση σε ένα κράτος όπως η Γερμανία και ειλικρινά το να εκθέτουν την Κύπρο όταν υπάρχουν προβλήματα με τις πτήσεις τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ας παν να δουν τι γίνεται σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. 

Οι Κύπριοι Βουλευτές θεωρούν υπεύθυνη την αεροπορική εταιρεία τόσο για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και το ότι έχασαν την Ετήσια Σύνοδο, που άρχισε σήμερα το πρωί στις 9 στο Μπέρμιγχαμ, όσο και για την απώλεια των αποσκευών τους. Κάνουν λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και για αδιαφορία της αεροπορικής εταιρείας ώστε να τους βοηθήσει να φτάσουν στον προορισμό τους, με αποτέλεσμα να προσπαθούν μέσω κυπριακών πρακτορείων να κλείσουν πτήση για το Λονδίνο, με δικά τους έξοδα, και από εκεί να μεταφερθούν οδικώς στον προορισμό τους. 

«Δυστυχώς με όλη αυτή την κατάσταση χάνουν η Κυπριακή Δημοκρατία και η Κυπριακή Βουλή την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επανεκλογή της κυρίας Χαραλαμπίδου στη θέση της Αντιπροέδρου του ΟΑΣΕ και να εκπροσωπείται σε ένα τόσο σημαντικό οργανισμό στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης. 

Η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου έκανε λόγο και για απάτη των ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, αναφέροντας πως με την επιστροφή της στην Κύπρο θα εγγράψει το ζήτημα στη Βουλή για συζήτηση.