Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παναγιωτης συοπ ατυχημα εθνικη φρουρα

Σε Κύπρο και Ελλάδα μεταμοσχεύθηκαν τα όργανα του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιού. Η χθεσινή απόφαση της οικογένειας του ενεργοποίησε της διαδικασίες και στην μία τα ξημερώματα έφθασε στην Κύπρο ειδική ομάδα, από την Ελλάδα για αξιολόγηση των οργάνων του καταδρομέα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφασίστηκε οι δύο νεφροί να γίνουν μεταμόσχευση σε δύο άτομα στην Κύπρο ενώ το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου στην Αθήνα. Η καρδιά και οι πνεύμονες μετά τις εξετάσεις κρίθηκαν ακατάλληλοι για να μεταμοσχευθούν. 

Την ίδια ώρα και ενώ οι έρευνες της αστυνομίας αλλά και της Εθνικής Φρουράς είναι σε εξέλιξη για το τι πήγε λάθος και οδήγησε στο ατύχημα και τον θάνατο του άτυχου 27χρονου, ο Υπουργός Άμυνας συγκάλεσε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Φρουράς με επίκεντρο τα θέματα ασφάλειας. 

«Θεωρώ υποχρέωση μου ως πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας να ενσκήψουμε εκ νέου στα θέματα ασφαλείας σε μία ολιστική προσέγγιση άρα μέσα στα πλαίσια αυτά ζήτησα από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο όπως προχωρήσουν οι έλεγχοι όλων των υφιστάμενων διαδικασιών καθώς και συστηματικό έλεγχο και επίβλεψη για την εφαρμογή τους», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Τις τελευταίες ώρες αυξάνονται τα πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν από τους ανακριτές για να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν γύρο από το τραγικό ατύχημα της περασμένης Δευτέρας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι απαντήσεις από το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου απαντήσεις οι οποίες θεωρούνται σημαντικές σύμφωνα με αρμόδια πηγή αφού θα δώσει τις απαντήσεις που αναζητούνται γύρω από σημαντικές πτυχές της υπόθεσης. 

«Έθεσα επίσης το θέμα κατά πόσον χρειάζεται κατά την άποψη τους οποιαδήποτε καθιέρωση νέων ελέγχων και να τεθεί επί τάπητος και επίσης αυτό θα αφορά όλους τους τομείς δραστηριότητας. Δηλαδή είτε αφορά εκπαιδεύσεις είτε αφορά δραστηριότητες είτε αφορά την καθημερινότητα εκτός των μονάδων ακόμα και για οδικές κινήσεις. Και παράλληλα φυσικά προχωρούν οι έρευνες τόσο της εθνικής φρουράς όσο και της αστυνομίας που αφορούν την διεξαγωγή της έρευνας», ανέφερε ο κύριος Πετρίδης. 

Η κηδεία του Παναγιώτη Γιαννιού θα τελεστεί αύριο στις 17:00 το απόγευμα από την εκκλησία του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Παράκληση της οικογένειας είναι όσοι παρευρεθούν στην Εξόδιο Ακολουθία να φορούν λευκή ενδυμασία.