Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νομική Υπηρεσία

Την προκήρυξη διαγωνισμού μελετών για προσχέδια υλοποίησης του κτιρίου της Νομικής Υπηρεσίας με τη μέθοδο «Μελέτη, Κατασκευή, Συντήρηση» ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνών και Έργων.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι πρόκειται για το πρώτο έργο που θα υλοποιηθεί με την μέθοδο «Μελέτη, Κατασκευή, Συντήρηση» και θα είναι συνολικού εμβαδού 23.300m2 και εκτιμώμενη δαπάνη κατασκευαστικού κόστους Έργου €35.000.000.

Σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθείται, για συγκεκριμένα έργα που θα αποφασίζει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ως Αναθέτουσα Αρχή, αναφέρεται ότι αρχικά θα διεξάγεται διαγωνισμός μελετών για ετοιμασία προσχεδίων όπου θα απονέμονται μόνο χρηματικά βραβεία στις τρεις καλύτερες προτάσεις, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δέσμευση της Αναθέτουσας Αρχής προς τον νικητή του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, θα διεξάγεται ανοικτός διαγωνισμός που θα οδηγεί σε ανάθεση σύμβασης έργου με τη μέθοδο «Μελέτη, Κατασκευή, Συντήρηση», όπου τα προσχέδια της πρότασης του νικητή του διαγωνισμού μελετών, θα ενσωματώνονται στα έγγραφα αυτού του διαγωνισμού, με σκοπό να αναπτυχθούν σε πλήρεις μελέτες από την ομάδα του Αναδόχου Εργολάβου.