Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Με επίκεντρο την συμπερίληψη της Λεμεσού στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cities Mission, με στόχο 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030, Δήμος Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ συμφώνησαν ενδυνάμωση της συνεργασίας τους και σειρά κοινών δράσεων.

Στη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Λεμεσού και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έγινε συζήτηση με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο μερών, ενώ συμφωνήθηκαν δράσεις και συνεργασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, μεταξύ των δυο μερών θα υπογραφτεί ειδική συμφωνία ως προς τις επί μέρους δράσεις που σχετίζονται με την ανταγωνιστική διαδικασία της ΕΕ, γνωστή ως «Αποστολή Πόλεων», για το πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων.

Περαιτέρω και σε σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών του Πανεπιστημίου στον Β’ Πόλο, στον χώρο δηλαδή του παλιού νοσοκομείου και της Α’ Τεχνικής Σχολής, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε όπως ενταθούν οι ενέργειες και οι πιέσεις προς την Πολιτεία, με στόχο την υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, καθώς και για την εξασφάλιση της αναγκαίας γης, για άμεση κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο.

Οι  δύο πλευρές συμφώνησαν όπως σταλεί πρόσκληση προς όλους τους Βουλευτές Λεμεσού για την πραγματοποίηση σύσκεψης για τον Β’ Πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ και όπως προγραμματιστεί δημοσιογραφική διάσκεψη για το θέμα.

Σε τοποθέτηση του κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι «σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται η συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς» και χαρακτήρισε το ΤΕΠΑΚ ως τον αμεσότερο και πολυτιμότερο συνεργάτη του Δήμου και αντίστροφα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, επισήμανε την αδήριτη ανάγκη για ενδυνάμωση των συνεργειών μεταξύ ΤΕΠΑΚ και Δήμου Λεμεσού, προς όφελος των πολιτών, ενώ ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, κατέθεσε την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου να αναπτύξει και να συνεργαστεί με τον Δήμο για νέες δημιουργικές πρωτοβουλίες στην πόλη της Λεμεσού. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης, επί μέρους θέματα όπως η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, η αποκατάσταση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ κ.ά.