Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αυτοκινητο

Σε ηλεκτρικό μετέτρεψαν ένα Volkswagen Beetle του 1971 οι μαθητές της Α τεχνικής σχολής Εκπαίδευσης και κατάρτισης Λευκωσίας μαζί με τους καθηγητές τους, στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. 


«Αναδείξαμε ένα παλιό αυτοκίνητο του χθες σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του σήμερα», ανέφερε ο Διευθυντής της ΤΕΣΕΚ της Λευκωσίας.


Το project άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών το οποίο παραχώρησε χορηγία ύψους 25.000 χιλιάδων . 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν το πρωί στον Υπουργό το νέο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο είχε την ευκαιρία να οδηγήσει. 
 

καρουσος

«Χαίρομαι όταν βλέπω σχολές, διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι μπαίνουν σε αυτή την προσπάθεια μαζί μας και στέλνουμε ένα μήνυμα ότι μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος. 


Για την εκπόνηση του έργου, σχεδιάστηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή τα συστήματα και τα απαραίτητα μέρη του αμαξώματος του οχήματος, τα οποία ανακατασκεύασαν εξ ολοκλήρου οι μαθητές. 


«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, στην αρχή σοκαριστήκαμε όλοι από αυτή την ιδέα γιατί είναι και πρωτότυπο για την Κύπρο. Σίγουρα είναι κάτι που θα μας χρειαστεί στο μέλλον γιατί θα αλλάξει η δουλειά μας από κάποια φάση και θα αναγκαστούμε και εμείς να αλλάξουμε μαζί της», σημείωσε η μαθήτρια Άννα Μαρία Κούλα. 


«Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν σίγουρα η συνδεσμολογία και τα καλώδια, η τακτοποίηση στο αυτοκίνητο, τα καλώδια ήταν μπλεγμένα υπήρχαν διάφορα είδη, ήταν ένας λαβύρινθος γενικά», ανέφερε ο μαθητής Δημήτρης Χριστοφή.  


Στόχος της ομάδας είναι όπως το εκσυγχρονισμένο πλέον beetle βγει σύντομα στους δρόμους. 


«Υπάρχει αυτονομία 130 χιλιομέτρων, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες πέραν των 150 χιλιομέτρων την ώρα, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με το ΤΟΜ και ο σκοπός μας είναι να κυκλοφορήσει σύντομα στους κυπριακούς δρόμους», σημείωσε ο Βοηθός Διευθυντής Μηχανικής Αυτοκινήτων, Μάριος Χατζηκυπρή.  


Το project στήριξαν επίσης οικονομικά το Υπουργείο Εμπορίου και ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου.

αυτοκίνητο
αυτοκινητο
αυτοκινητο
αυτοκινητο
αυτοκινητο
αυτοκινητο