Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Επεισοδιακές καταδιώξεις με συγκρούσεις, κατασχέσεις ναρκωτικών, και μικροτραυματισμούς σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (29/06) και τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/06) στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, η πρώτη καταδίωξη ξεκίνησε χθες στις 18:00 το απόγευμα, όταν μέλη της ομάδας «Ζ» στη Λεμεσό εντόπισαν 25χρονο Τουρκοκύπριο, ο οποίος καταζητείτο για σωρεία υποθέσεων, μεταξύ των οποίων κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών αλλά και βιαιοπραγία, να κινείται μέσα σε όχημα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. 

Αμέσως έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο αυτός ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα να εισέλθει σε αδιέξοδο και εκεί να ακινητοποιηθεί από τα μέλη της Δύναμης. Όταν οι Αστυνομικοί κατέβηκαν από τις μοτοσικλέτες τους για να περάσουν χειροπέδες στον 25χρονο, αυτός επιχείρησε να διαφύγει με όπισθεν τραυματίζοντας μέλος της ομάδας «Ζ» που βρισκόταν στη μοτοσικλέτα του.

Το όχημα του άνδρα τελικά ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή του εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης αλλά και crystal ice.

Η δεύτερη καταδίωξη έγινε δέκα λεπτά πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όταν όχημα κινείτο ύποπτα, κάτι που οδήγησε τους Αστυνομικούς στο να του κάνουν σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός όχι μόνο δεν ακολούθησε τις οδηγίες των Αστυνομικών αλλά στην προσπάθεια του να διαφύγει προκάλεσε ατύχημα και στη συνέχεια έσπευσε να εγκαταλείψει τη σκηνή.

Τα μέλη της Δύναμης καταδίωξαν τον οδηγό με αποτέλεσμα την ανακοπή του οχήματος μετά από διαδοχικές συγκρούσεις με αστυνομικά περίπολα.

Ο 25χρονος και ο 35χρονος συνελήφθησαν, τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο για διάταγμα κράτησης τους.